Издвајамо Свет

ГАРДИЈАН: „ТАЈМ“ је погрешио, није Трамп личност године, већ Владимир Путин!

Коментатор „Гардијана“ Џонатан Фридланд сматра да је магазин „Тајм“ погрешио дајући звање „личност године“ Доналду Трампу. Аутор је сигуран да руски председник Владимир Путин много важнија фигура у свету у одлазећој 2016. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истина, Трамп је постао најинспиративнији извор вести, али Путин иако и није руководио, стимулисао је Алеп, изборе за председника САД и „брегзит“. То га чини „највећим победником у 2016. години“.

Путин је добио подршку у САД и проширио стратешки утицај на Блиском истоку. Према Фридландовим речима, нико није зауставио ни Путина нити његовог „сиријског вазала“ Башара ел Асада, и зато они настављају рат у региону.

Фридланд је подсетио да су проруски кандидати дошли на власт у Молдавији, Бугарској и Естонији. Врло је могуће да ће Француска бирати између два „Путинова навијача“: Франсоа Фијона и Марин ле Пен.

Новинар тврди да се „бивши агент КГБ-а поноси хаковањем електронске поште Демократске партије и објављивањем писама на Викиликсу погодно време за Трампа“.

Колумниста закључује да, „ако је 2016. била ужасна година, а јесте, његово право лице је требао да буде Владимир Путин“.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com