Издвајамо Свет

МИП РУСИЈЕ ТВРДИ: Запад очајнички покушава да спаси „своје“ терористе!

Фото: Јутјуб

Министарство иностраних послова Русије изјавило је да позиви Запада да се прекине операција у источном Алепу подсећају на очајнички покушај да се спасу терористи којима они руководе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Појачани позиви из реда западних престоница да се прекине контратерористичка операција у источном Алепу све више подсећају на последњи и очајнички покушај да се заштите и спасу терористи и екстремисти којима они руководе, тј. они који не презају ни пред чим ради постизања својих лоших намера. Управо они настављају да користе цивиле у својству ’живог штита‘, гранатирају и минирају цивилну инфраструктуру, хуманитарне коридоре‘, наводи се у саопштењу.

Русија није чула из западних престоница осуду гранатирања руске болнице, такав политизовани приступ у борби против тероризма треба одбацити, навели су у руском МИП-у.

„Речи осуде се не чују из Западних престоница. Позивамо своје партнере да ипак одбаце политизовани приступ и уместо деструктивног изједначавања емоција у медијском простору прикључе се, напокон, напорима за сузбијање терористичких претњи у Сирији и тражења политичких путева решавања сиријске кризе“, констатовали су у руском спољнополитичком ресору.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com