Издвајамо Свет

НАКОН ТОЛИКО ГОДИНА: Откривена ШОКАНТНА ИСТИНА о Ани Франк?

Шта вам је судбина…
Нова студија, коју је објавио Музеј Ане Франк у Амстердаму, указује да Ана Франк и њена породица нису пријављени нацистима, већ да су случајно заробљени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према тој студији, упркос дугогодишњим истраживањима, не постоји конкретан доказ да су ауторка чувеног дневника и њена породица пријављени немачким окупаторима за време Другог светског рата, што је довело до њиховог хапшења и депортације у логор.

Извршни директор Музеја Роналд Леополд навео је у саопштењу да нова истраживања, која је радио музеј указују да би „и други сценарији такође могли бити размотрени“.

Једна од теорија је да је хапшење Ане Франк и њене породице било део истраге о илегалном раду и фалсификовању карата у кући у којој су се они две године скривали.

Истраживање упућује на два човека која су се бавила илегалним штампањем карата и који су ухапшени раније те 1944. године, што се помиње и у дневнику Ане Франк.

Они су пуштени, али су их истражитељи често посећивали у оквиру истраге.

„Компанија у којој су двојица продаваца радила је била део истраге и привукла је пажњу званичника“, рекао је Леополд и додао да и поред ових нових теорија, могућност да су били пријављени и даље стоји.

Ана Франк је писала дневних док се скривала и он је након завршетка Другог светског рата постао глобално препознатљив и симбол жртава Холокауста.

Ана Франк је умрла у Берген Белзен нацистичком концентрационом логору у 15 години, мало пре него што су га ослободиле савезничке снаге.

Извор:Србија Данас/Танјуг