Издвајамо Србија

НАПОКОН ИСТОРИЈСКИ ПРЕДЛОГ Шаровића: Хоћемо да утврдимо ко је наручио атентат на Ђинђића!(ВИДЕО)

Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке и посланик у Народној скупштини, данас је на седници Парламента јавно затражио формирање анкетног одбора који би анализирао нове чињенице и сазнања у вези са позадином убиства Зорана Ђинђића, а о којима је ексклузивно писао Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шаровић је пред посланицима питао председника Владе Александра Вучића, с обзиром на то да званична истрага о убиству премијера Ђинђића стагнира, да ли ће подржати предлог СРС за образовање Анкетног одбора.

https://youtu.be/x53bekTsjoQ

„Ви знате да се свих ових година у јавности константно о томе прича, да многи политички актери говоре да постоји политичка позадина, али је јасно да до сада није постојала политичка воља да се то истражи. Рок који смо одредили да Анкетни одбор изврши свој задатак је 90 дана, сасвим довољно да се дође до резултата, уколико озбиљни људи буду озбиљно радили“, истакао је Шаровић.

Он је додао да је ова власт, као и све претходне, имала довољно времена и средстава да истражи све што је хтела, али да је недостајало политичке воље. Шаровић је прецизирао да би, према поднетом предлогу, Анкетни одбор чинио по један народни посланик из пет највећих посланичких група у Народној скупштини, на предлог посланичких група.

„Посланичка група одређује народног посланика за члана Анкетног одбора у року од седам дана од дана ступања на снагу ове одлуке. Анкетни одбор је конституисан и сматраће се да ради у пуном саставу уколико најмање три од пет највећих посланичкиг група у Народној скупштини имају свог представника у Анкетном одбору. Дужност председника Анкетног одбора вршиће члан Анкетног одбора кога предложи највећа опозициона посланичка група. Дужност заменика председника Анкетног одбора вршиће члан Анкетног одбора кога предложи највећа посланичка група. Председник сазива седнице Анкетног одбора и њима председава у складу са Пословником Народне скупштине“, образложио је заменик председника СРС.

„Не можемо поново истим људима поверити да то заврше. Овај одбор не би се бавио ни политиком ни Владом Зорана Ђинђића, ограничен је задатак у једној реченици – чињеницама и позадини његовог убиства. Питање постављамо Александру Вучићу, јер је он тај који о томе одлучује и без његове одлуке тај одбор неће бити формиран. Онај ко је добронамеран сигурно ће подржати предлог, а они који ово не подрже немају право више никада да у уста узму Зорана Ђинђића“, закључио је Шаровић.

Подсетимо, и лидер радикала Војислав Шешељ истакао је да би Анкетни одбор сигурно допринео расветљавању нових чињеница и околности у организацији убиства Зорана Ђинђића.

„Он би требало да буде формиран од посланика свих странака. И у случају расветљавања чињеница о убиству Павла Булатовића скупштински анкетни одбор је допринео да се расветле многе чињенице и дође до нових сазнања. Ја бих могао да будем на челу одбора и ево сада јавно обећавам да ћу радити предано и поштено како би се расветлила позадина убиства Ђинђића“, предложио је Шешељ.

Он је додао да, иако никада није био поштовалац лика и дела Зорана Ђинђића и о његовој политици мисли све најгоре, сматра да је важно за Србију да се коначно утврде све чињенице, да се саслушају сви како би се открила политичка позадина убиства и утврдила улога Небојше Човића, али и многих других.

Извор:Курир.рс