Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! КРЕМЉ ПОТВРДИО: Русија прекинула сваку комуникацију са Америком

– Скоро сви нивои дијалога са Америком су прекинуте. Међусобно не комуницирамо, или то чинимо у најмањој могућој мери – рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Руски званичници су саопштили да не очекују да ће долазак нове америчке администрације значити и моментални прекид ширења НАТО и потврдили да је затворена већина комуникацијских канала између Москве и Вашингтона.
– Скоро сви нивои дијалога са Америком су прекинуте. Међусобно не комуницирамо, или то чинимо у најмањој могућој мери – рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Већина добрих познаваоца прилка у Кремљу очекује да ће се Владимир Путин 2018. године поново кандидовати за функцију председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све нас боли глава од посла и пројеката и нико не размишља и не говори о изборима – рекао је Песков.

Руско министарство спољњих послова у среду је осудило Холандију због тога што је одобрила Америци да настави с размештањем војне опреме на њеном тлу и изразило незадовољство одлуком холандског суда о враћању кримског блага Украјини.

– Изгледа да су холандске власти почеле посебно да уживају у свесном уништавању веза са Русијом – рекла је у портпаролка министарства Марија Захарова.

Захарова је изјавила да је одлука холандског суда о враћању кримског музејског блага Украјини уместо Русији неправедна и да ће означити крај амбиција Хага да постане светска правосудна престоница.

Русија је прошле недеље најавила жалбу на одлуку холандског суда по којој се веома вредна збирка златних уметничких дела са Крима која су била позајмљена холандском музеју, треба да се врати Украјини.

Извор: Телеграф.рс