Издвајамо Србија

НЕОНАЦИСТИ НАПАЛИ БЕОГРАДСКЕ СТУДЕНТЕ: Ударали их каишем по глави, претили ножем и узвикивали нацистичке пароле! (ВИДЕО)

Синоћ се на Филозофском факултету у Београду догодио тежак инцидент на трибини посвећеној историји Републике Српске којој је присуствовало неколико десетима студената.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нашој редакцији обратила се студенткиња М. М. која је присуствовала немилим сценама и забележила их камером са мобиног телефона.

– Студенткиња сам Филозофског факултета у Београду и обраћам вам се поводом стравичних догађаја који су се одиграли на мом факултету синоћ, 16.12.2016. на трибини о историји Републике Српске – написала је М. М. и додала:

– Ја сам дошла да присуствујем овој трибини као и бројне моје колеге, које познајем. Након почетка трибине група од око 7-8 мушкараца, за које сам касније сазнала од колега да су неонацисти, припадници организације „Национални српски фронт“, устала је и физички напала студенте факултета, ударајући кајишем по глави као и рукама поједине студенте, док су узвикивали нацистичке пароле „Зиг хајл“, „Хајл Хитлер“ и друге а такође и вређајући присутне студенте на верској, расној, националној и сексуалној основи, добацујући студенткињама сексистичке увреде и претње силовањем. Један од нациста је такође претио и ножем студентима.

Велики део ових сцена је снимљен и постављен на интернету. Реч је о припадницима организације која је пре само неколико месеци покушала да маршира Београдом, али је на срећу, одговорним радом државних органа у томе спречена.

– То су људи чији је вођа извесни Горан Давидовић звани „Фирер“, неформални вођа неонациста у Србији а који је већ хапшен због сличних догађаја, када је пре десетак година са групом неонациста упао на трибину на Филозофском факултету у Новом Саду и напао физички присутне студенте – каже М. М. и додаје:

– Изгледа да се историја понавља и да неонацистичка група „Национални српски фронт“ покушава да сеје страх међу студентском популацијом, нападајући студенте по трибинама и факултетима. Касније сам сазнала да су ови појединци већ одраније познати полицији и да су припадници организације „Национални српски фронт“ хапшени када су пре неколико месеци упали у студентски друштвени центар „Октобар“ у улици Страхињића Бана и напали присутне студенте и студенткиње.

Извор:Информер.рс/Србија Данас