Издвајамо Русија

ПУТИНОВА ПОРУКА ЗАПАДУ: „Русија је данас моћнија од сваког потенцијалног агресора, подвлачим – од сваког!“

Русија је данас моћнија од сваког потенцијалног агресора – оценио је Владимир Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учинио је то на проширеној седници Колегијума Министарства одбране РФ, али је одмах упозорио припаднике руског војног врха да опуштања не сме бити:

„Скрећем вам пажњу: ако себи дозволимо да се опустимо макар и на минут, ако себи дозволимо и само један већи кикс у модернизацији армије и ратне флоте и у обуци јединица – ситуација се може брзо изменити. С обзиром на брзину догађања у свету -Русија то чак не би ни стигла да примети“.

Додатно је прецизирао и нагласио: „Морамо још много шта да урадимо. Упркос томе, ми смо већ данас – с обзиром на мноштво фактора, укључујући не само војне, него и нашу историју, географију и унутрашње стање друштва – већ дана, могу то са увереношћу да кажем, јачи од сваког потенцијалног агресора“.

Одмах потом је подвукао: „Од сваког!“

Говорећи о „кључним задацима у 2017-ој“, руски лидер је нагласио да ће много шта зависити од успешности реализације онога што је започето последњих година и наставио:

„Важно је да одржавамо достигнути темпо снабдевања армије и флоте новим наоружањем. Министарство одбране је дужно да обезбеди усклађени развој свих видова и родове војске, да наставимо са увођењем у употребу високопрецизног оружја, савремених средстава везе, извиђања, управљања и радиоелектронске борбе“.

Путин је посебно указао на значај даљег повећавања потенцијала стратешких нуклеарних снага, јачања руске „стратешке тријаде“ и усавршавања система упозоравања о ракетном нападу.

Министар одбране РФ – генерал армије Сергеј Шојгу – „рапортирао“ је да ће на крају 2017-те да ће опремљеност Оружаних снага РФ новим наоружањем премашити 60 одсто.

 

Извор: факти.орг