Србија

СРБИЈА МЕЊА РАВНОТЕЖУ СНАГА! Ево шта добијамо од Руса!

Премијер Александар Вучић данас ће у Москви са руским министром одбране Сергејом Шојгуом потписати уговор о испоруци шест „мигова“, али и споразум о куповини ракетног система „бук М2“.
Мигови 29 требало би да у Србију стигну најкасније почетком марта следеће године, а Вучић и Шојгу ће данас договорити и испоруку ракетног система „бук М2“ Србији, и то по петоструко мањој цени од тржишне

Према речима одлично обавештених саговорника листа, мигови су у пуној борбеној готовости и на тржишту вреде најмање 150 милиона евра, а Србија плаћа само њихов ремонт од 20 милиона евра. Избор мигова директно са руских војних аеродрома, био је поверен најбољим српским пилотима и стручњацима Војске Србије.
– Реч је о одличним борбеним авионима који су све до тренутка одабира били у свакодневној оперативној употреби руске војске. Неком се цифра од 20 милиона евра за ремонт може учинити великом, али треба знати да је пуна цена ремонта чак 45 милиона. Цена коју ћемо ми платити је знатно мања јер је за Србију у ремонтном заводу ургирао лично руски министар Шојгу – преносе извори листа и додају да су Руси спремни на „огроман“ попуст и за ракетни систем „бук“.
Цена тог система не тржишту износи око 350 милиона евра, а Москва је спремна да то петоструко спусти. То би значило да ће Србија за око 70 милиона евра добити ПВО систем због ког су Американци престали с прелетима у Сирији.
Мирослав Лазански, војнополитички коментатор, каже да ће ово бити одлична посао за Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако договоримо и испоруку ракетног система „бук“, свакако ћемо имати најјачи ПВО систем у региону. Кад је реч о цени тог система, то је пословна тајна. Ипак, верујем да ће нам Руси омогућити попуст који имају њихови војници, па можда и већи од тога. Све зависи и од тога шта и колико планирамо да узимамо – наглашава Лазански.

Извор: Информер/ Србија Данас