Издвајамо Свет

ТЕРОРИСТА СЕ ИГРА СА НЕМАЧКОМ ПОЛИЦИЈОМ: Нападач из Берлина оставио документа у камиону, ради лакше идентификације..

Тунишанин чији документи су пронађени у камиону којим је извршен терористички напад у Берлину користио је најмање четири имена.

Анис А. је рођен 1992. године у Тунису, у граду Татауин, а у Немачкој је био пријављен на две адресе – једној у Берлину, а другој у покрајини Северна Рајна – Вестфалија, где наводно полиција већ врши рације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да је папире за боравак у Немачкој завео у дистрикту Клев, као и да је његов захтев за азил поднет у априлу ове године. Процедура још није завршена, а засад није познато када је и како стигао до Немачке.

Осумњичени за напад у Берлину је привођен због наношења тежих телесних повреда, али да још није осуђен.

Анис А. је наводно у Немачкој живео код салафисте Абу Вале, који је ухапшен прошлог месеца, где је највероватније радикализован.

Иначе, засад нема информација да се Анис А. налази на некој листи сумњивих исламских терориста, што је још једна сличност са Мохамедом Булелом, нападачем из Нице.

Булел, такође Тунишанин, усмртио је 86 особа на шеталишту у француском граду у нападу врло сличном оном у Берлину – камионом. Булел такође није био препознат као исламиста, а појавили су се и подаци о насилној прошлости.

Немачки медији постављају и питања о “раном признању ИД-а”, односно указују на то да је преузимање одговорност стигло неуобичајено брзо, чак и пре него што је објављен идентитет починиоца напада.

 

Извор: Б92