Издвајамо Свет

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ПАРАНОИЧНИХ БРИТАНАЦА: Тврде да су Путинове тајне службе наместиле и “Брегзит” (ВИДЕО)

Најновије руско хаковање је сада откривено захваљујући британском члану парламента Бену Бредшо који тврди да је “врло вероватно“ да се Русија умешала у британски Брегзит референдум.

Он је рекао да би се Москвино мешање у гласање уклопило у образац мешања у послове других нација, након оптужби ЦИА-е да су руски хакери покушали да утичу на недавне америчке изборе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол британске премијерке Терезе Меј је одговорио на тврдње рекавши: “Ја нисам наишао на доказе да руско сајбер ратовање коришћено да се утиче на референдум.“

Тхе Индепендент извештава:

Говорећи на дебати о Алепу, господин Бредшо је такође тврдио да велике токове миграната у Европи намерно подстиче Русија како би дестабилизовала ЕУ.

Он је рекао: “Мислим да нисмо чак ни почели да примећујемо оно што Русија ради када је у питању сајбер ратовање.“

“Нису се они мешали, сада и доказано, само у америчку председничку кампању, него вероватно и у наш референдум прошле године. Још увек немамо доказе за то. Али ја мислим да је то врло вероватно.“

Прошле недеље је ЦИА тврдила да се Русија мешала у америчке изборе и да је активно помагала Доналду Трампу да освоји Белу кућу.

ЦИА је сугерисала да су е-мејлови који су хаковани из Демократске странке и дати сајту WикиЛеакс, помогли републиканском кандидату да победи у новембарској трци.

Господин Бредшо је указао и на француске изборе где је Национални фронт Марин ле Пен затражио од Русије зајам од 23 милиона фунти како би им помогли у борби за председничку и параламентарну кампању 2017. године.

Немачки политичари и обавештајци су упозорили да би хакери и други који раде за руску државу могли да подрију немачке изборе наредне године.

Господин Бредшо је наставио: “Када ћемо схватити да је стратегија Русије да ослаби и подели слободни свет и да је подстицање највећих токова избеглица у Европу још од Другог светског рата смишљени део тог плана.“

“Када ћемо признати да оно што Путин не може да постигне војно, он већ постиже коришћењем сајбер и пропагандног рата.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс