Издвајамо Свет

УХВАЋЕНИ У ЛАЖИ! Овако настају „вести“ о деци Сирије коју „УБИЈАЈУ РУСИ“ (ВИДЕО)

Овако настају лажни снимци о рањеној деци Сирије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ево зашто морате примити било коју медијску репортажу о „рањеној сиријској деци“ са дозом скептицизма. Египатска полиција је управо спречила да се још једна лажна вест појави на малим екранима.

Ево како настају лажне вести:

Египатска полиција привела је мушкарца који је снимао лажне вести о „рањеној деци“ Сирије које планирао да представи на друштвеним мрежама као слике уништења у Алепу и рањавања тамошњег народа, изјавио је егупатски министар унутрашњих послова.

– Сниматељска екипа, коју су чинили асистенти фотографа и родитељи деце, приведена је у египатској провинцији Порт Саид – објавило је министарство на Фејсбуку.

Према подацима министарства, полиција је била сведок процеса снимања које се дешавало у непосредној близини остатака илегалне зграде која је уништена одлуком локалних власти. Девојчица који стоји у белој хаљини „прекривена крвљу“, за коју се касније испоставило да је боја, привукла је пажњу полицајаца који су недалеко до њих пролазили. Девојчица је држала меду у руци, који је такође био у истој „крви“ док јој је друга рука била у „завојима“.

Фотограф је наводно признао да је хтео да објави ове фотографије на друштвеним мрежама као слике из Алепа.

https://twitter.com/stranevesti/status/811140840626286592

Таквих примера је много, а поред овог снимка ту је и најновија слика која баца сенку на праве жртве рата у Сирији, а то је слика дечака који наводно лежи у локви крви након бомбардовања продржавних снага, а у ствари је реч заосталој крви након клања живине преко које је он легао правећи се да је мртав.

Извор:srbijadanas.com