Занимљивости Издвајамо

ЦЕО ЖИВОТ ЈЕ БИО „ВЕЛИКИ ХРВАТ“ И МРЗИО СРБЕ: Живот му се преко ноћи распао кад је сазнао да су му родитељи Срби?! (ВИДЕО)

Немања Шешељ из Задра цео живот је био велики Хрват. Но, онда му се преко ноћи живот распао кад је сазнао да су му родитељи Срби.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од кад зна за себе, млади Немања Шешељ највише на свету воли Хрватску и Хрвате. Још као мали дечак ишао је на оснивачке састанке и окупљања ХДЗ-а у Задру, соба му је била пуна постера др. Фрање Туђмана, скупљао је ЦРО-Армy сличице и често је по цео дан слушао Ђани Маршана, Ђуку Чаића, Томпсона и Дражена Жанка.

Одрастао је у опкољеном и редовно гранатираном Задру, а његова мржња према Србима била је немерљива. Најсрећнији дан у животу му је био кад се завршила војна операција Олуја, јер су мрски му Срби били коначно протерани из Крајине, а он сам је возом отишао до Книна и вратио се с два нова бицикла. Био је и 2001. на Риви кад се протествовало због генерала Норца, а и 2012. на дочеку Маркачу и Готовини.

Немања је данас угледни члан задарске навијачке групе Торнадо и некадашњи члан ХДЗ-а. Наиме, ХДЗ га је разочарао са Санадером, па је пожелео да се учлани у ХСП. И ту су почели његови проблеми.

„Приликом учлањења у ХСП провјерава се ваше подријетло и тестира генетска чистоћа ваше крви. На тој провјери сам пао. Испада да су у задњих 10 генерација, сви моји преци били Срби. Био сам шокиран. Али одлучан.

Дошао сам до Данка и Биљане, својих донедавних родитеља, и кратко им саопћио да мрзим Србе, да је он, Данко, мој дојучерашњи отац, четник и да се гони из моје Хрватске, а својој некадашњој мајци Биљани сам кратко рекао да је четникуша и да би је најрадије заклао.

Да закључим цијелу ствар, преко Гласа концила сам их се јавно одрекао и ријешио се надам се тог неугодног баласта“ одлучан је Хрват и католик, Немања Шешељ.

Након овог развоја догађаја, у ХСП-у су му одлучили доделити пробно чланство у странци, док се не докаже као прави и велики Хрват. Тако нешто прошао је уосталом и данашњи председник ХСП-а, Данијел Срб.

 

Извор: Београд.ин/Србија јавља