СРБИЈА ЈАВЉА

ЧОВИЋ ШОКИРАО ЦЕЛУ СРБИЈУ ОДГОВОРОМ НА ПИТАЊЕ – „Ко је убио Ђинђића?“

Небојша Човић тврди да све о атентату на премијера Србије зна ‘фризерка с Новог Београда’, бивши крушевачки тужилац, извесни Батица и Снеки из ‘Фригостроја’!?! Човић: Нису потребна појашњења, све је јасно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши потпредседник Владе Небојша Човић потпуно је шокирао јавност тврдњом да све детаље о убиству премијера Зорана Ђинђића 2003. године зна извесна „фризерка са Новом Београда“!
Поред „фризерке“, Човић је у својеврсном ребусу споменуо и „крушевачког тужиоца“, извесног „Батицу“, као и Снеки из фирме „Фригострој“!?!

Нецензурисана питања

Небојша Човић је јуче одговарао на питања навијача КК Црвена звезда на сајту тог клуба, чији је иначе председник. Једно од питања било је и ко је убио премијера Ђинђића. На ово питање он је дословце одговорио:

Што се тиче Зорана, с којим сам много искреније и блискије сарађивао од многих који се и дан-данас позивају на његов лик и дело, то питајте „фризерку“ са Новог Београда. А можете да питате и бившег крушевачког тужиоца или Батицу и Снеки из „Фригостроја“. Можда на њих налетите у једном престижном хотелу или у ресторану „Пиленце“, можда тамо наиђете и на још неке колоритне ликове претежно обојене у жуто…

Када смо га јуче позвали да појасни овај више него чудан одговор, Човић нам је поручио да нема потребе за додатним појашњењима!?!

– Одговорио сам на сва нецензурисана питања. И свима је све јасно… – рекао је Човић, одбијајући сваки даљи разговор на ову тему.

С друге стране, адвокат Ђинђићеве породице Рајко Даниловић каже да нема представу о чему говори Човић.

– И ја се питам шта значе ова имена. Човић се игра врло озбиљном темом и вероватно покушава да буде духовит, а то је врло неумесно. Посебно јер су њега доводили у везу са целом том причом… Политичка позадина убиства се неће открити све док се конкретно не покрене то питање. Није довољно само да се стекне политичка воља да се то најави, већ треба неко то и да реализује – истиче Даниловић.

Клупко се одмотава

На другој страни, лидер СРС Војислав Шешељ уверен је да ово није шала и да Човић „вероватно зна“ о чему прича.

– Не знам те људе о којима Човић говори јер сам у време Ђинђићевог убиства већ био у Хагу. Оно, међутим, што сигурно знам јесте да ће се Ђинђићеве праве убице наћи тек када се открије политичка позадина убиства Милета Луковића Кума и Душана Спасојевића Шиптара. Њих су полицајци мучили и убили по директном налогу врха власти коју су, између осталих, чинили управо Човић, Чеда Јовановић и Душан Михајловић. Човић је свестан да се клупко одмотава откад сам то јавно рекао… – закључује Шешељ.

Чињенице

* премијер Србије и лидер ДС Зоран Ђинђић убијен је 12. марта 2003. године испред зграде Владе Србије
* за организовање атентата на 40 година затвора осуђен је Милорад Улемек Легија
* на исту казну осуђен је и Звездан Јовановић, непосредни извршилац убиства
* политичка позадина овог убиства никада није откривена

Извор: informer.rs