Издвајамо Србија

ЈЕРЕМИЋЕВА ИЗЈАВА НАКОН САСЛУШАЊА: Вук одбрусио Вучићу!

Бивши шеф дипломатије Вук Јеремић изјавио је данас да је у СБПОК-у дао изјаву у вези истраге о убиству гардиста на Топчидеру и да сматра да је по среди покушај притиска на њега у тренутку када размишља о својим будућим корацима у политици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

– Ја сасвим сигурно нећу одустати од својих планова. Нема чега да се плашим, али нисам сигуран да сви могу да исто то кажу за себе када је реч о мом будућем ангажовању у политици – рекао је Јеремић новинарима након изласка из просторија СБПОК-а.

Како је рекао јуче није био и стану када је долазила полиција, да су неки медији били о томе обавештени у реалном времену, те да је дошао данас органима рекао све што зна о том трагичном случају.

– То није било много, разговор је ефективно трајао свега 15 минута, а остатак времена смо провели технички радећи на изјаву и сређивању онога што ће ићи касније свима онима којима ће ићи” додао је.

Он сматра да је од огромног значаја пре свега због породица, да се трагедија до краја расветли, “али исто тако и због угледа Војске Србије као и због целокупног нашег друштва”.

Како је додао није био у прилици да значајно допринесе истрази али се нада да ће други то бити у стању и да се случај разреши.

– Био сам овде свих ових година – данас сам сазнао да је тужилац затражио моју изјаву као грађанина пре шест месеци. Зашто се то догађа баш данас, зашто се то догађа на овакав начин” упитао је Јеремић и додао:

“Мислим да је по среди покушај притиска и застрашивања у тренутку када није тајна да размишљам о својим будућим корацима у ангажовању у домаћој политици. Ја сасвим сигурно нећу одустати од својих планова. Немам чега да се плашим, али нисам сигуран да сви могу да исто то кажу за себе када је реч о мом будућем ангажовању у политици” рекао је Јеремић.

 

Извор: Танјуг