Издвајамо Србија

БОШКО УДАРИО ПО ЧЕДИ: „То што Јовановићу смета Русија и ратује против ње, најбољи је доказ коме Србија треба да се окрене!“

БЕОГРАД – Полемика лидера ЛДП Чедомира Јовановића и Покрета Двери Бошка Обрадовића, започета током седнице Скупштине Србије о буџету, има наставак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Рат“ је настављен на страначким сајтовима и саопштењима, „закључена“ је засад изјавом Обрадовића да можда јесте празноглав, али није издајник.

Јовановић је, наиме, новинарима у Скупштини, у уторак, објаснио да је „због пристојности“ реаговао на излагање Обрадовића, којег назива „празноглавим момком“, који често себе представља као нову генерацију, а „крцка пету банку“.

„Не допада ми се да ме било ко назива криминалцем, и тако се понашам 20 година, а поготово да ме називају они који раде ‘на копејку’“, рекао је председник ЛДП, реагујући на излагање лидера Двери.

Он је рекао да Обрадовић у скупштину долази са текстовима које су други писали:

„Дођете са текстом који су други написали и онда ‘булазните’ 20 минута, јер вас ништа у животу не обавезује. И та његова опседнутост ЛДП-ом или оним што ја у Скупштини радим, заправо, говори о некој чудној фрустрацији која мене, опет, наводи на закључак да није Веља Илић најгоре што можемо да очекујемо у политичком животу Србије, а да долази из Чачка“, рекао је Јовановић.

Додао је да је за Илића макар било јасно „кад говори да говори из своје главе“ и да он у Скупштини „никада није био мегафон оних који не желе ништа добро овој земљи“.

Лидер ЛДП навео је и да му је „јасна порука која је упућена“ помињањем Ђукановића, Владимира Поповића, Вучића и стављањем њега у тај контекст.

Нада се, рекао је, да има још људи у овој земљи који разумеју шта се десило у Црној Гори и који су га чули када је рекао да је оно што се дешава у Црној Гори увод у оно што нас чека овде у Србији.

Србија неће бити гулаг, истакао је и додао су избори који су пред нама за њега борба за европску Србију, те да ће у тој борби да сарађује са свима који деле те вредности или који ће нас макар мало унапредити.

Додао је да о њему Милошевић никад није рекао ружну реч.

Истакао је и да није уочи парламентарних избора „митинговао“ са Обрадовићем, већ са њим и свим другим опозиционим лидерима.

Обрадовић је узвратио да је Јовановић јуче „постао Вучићев портпарол“.

Он у данашњем саопштењу тврди да се Јовановић сам препознао у његовој дискусији:

„Зашто је моје помињање нове коалиције Чеда – Беба – Мило – Вучић код њега изазвало асоцијацију на криминал?“, пита Обрадовић.

„Јовановића боли што сам га раскринкао као лажну опозицију у Народној скупштини. Он је део Вучићеве власти и то виде сви грађани Србије. Они су исти, они су једно, њихова политика је иста, СНС је преузео политику ЛДП-а“, наводи председник Двери и додаје да је то што Јовановићу „смета Русија и што ратује против Русије – то је најбољи доказ коме Србија треба да се окрене“.

„Можда сам празноглав, али нисам издајник“, закључио је Обрадовић.

 

Извор: Танјуг