БОЖОВИЋ ТВРДИ – ИКАРБУС ЈЕ ПРЕД СТЕЧАЈЕМ: Одлази још један лажни пројекат Александра Вучића!

БЕОГРАД – Председник београдског одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић изјавио је данас да „још један лажни пројекат Александра Вучића, чувени Икарбусов Мерцедес“ одлази у предстечајни поступак.

Икарбус је имао своју технологију која је производила аутобусе 80 одсто произведене у Србији. Затим је Вучић одлучио да залепи Мерцедесов знак на Икарбусов аутобус, што је подразумевало да 80 одсто аутобуса увеземо из иностранства, наводи се у писаној изјави Божовић.

Чувени Мерцедес, који се само склапао у Србији, изазвао је прекидање производње аутобуса у Икарбусу, смањење броја радника и довео до затварања вишедеценијског бренда Србије, оценио је Божовић.

Божовић је упозорио да је тренутно највећи ризик то што Икарбус може са собом да повуче и ГСП, чији возни парк директно зависи од те компаније.

У овој ланчаној реакцији су угрожени и радници и грађани, док СНС гради музичке фонтане само да би нека фирма блиска власти добијала тендере, закључио је Божовић.

СНС: Одговорна власт довела Мерцедес у Београд

Српска напредна странка је саопштила да је срамота да било ко из Демократске странке, а поготово лидер београдских демократа Балша Божовић, говори о пропалим пројектима, имајући у виду да су од њихових пројеката само они имали корист.

„У време ваше власти, господо демократе, од подземних контејнера, преко реплике Теразија, до реконструкције Булевара краља Александра, само сте ви видели бенефите, па данас зимујете на Малдивима и ширите се на велелепним пашњацима“, пише у саопштењу Градског одбора СНС.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: