Издвајамо Србија

ХРВАТИ У ПАНИЦИ! ПУТИН НАОРУЖАВА СРБИЈУ ЗА СЛУЧАЈ РАТА: Поклања мигове, ракете БУК и 60 тенкова!

Хрватски агенти тврде да ће Русија, осим ‘мигова 29’, нашој држави поклонити и ракетни систем ‘бук’ и 60 најмодернијих тенкова и оклопних возила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић и Путин на тајним састанцима договорили чврст војни савез, пише у извештају који је достављен и амбасади Хрватске у Београду.

Неоусташки режим у Хрватској у невиђеној је паници због почетка реализације војно-техничког споразума Србије и Русије и сада покушава да најстрашнијим лажима НАТО и ЕУ окрене против наше земље!

У извештају хрватске обавештајне службе који је достављен западним савезницима оптужују се руски председник Владимир Владимирович Путин и српски премијер Александар Вучић да се спремају за рат, односно да су тајно већ договорили војни пакт!

Бесмислене оптужбе

Хрватски обавештајци, како сазнајемо, на више важних европских и америчких адреса послали су извештај у ком тврде да ће Москва, осим шест „мигова 29“, Србији поклонити и ракетни систем „бук“, као и 60 најмодернијих тенкова и оклопних возила.
У том документу, који је достављен и амбасади Хрватске у Београду, чак се дословце наводи да Вучић и Путин на тајним састанцима договорили чврст војни савез који је усмерен против Запада!

– Хрватска, без икаквих доказа, оптужује Путина да донацијом оружја припрема Србију за нови рат на Балкану. Њихови агенти тврде да ће Русија, осим „мигова“, Србији поклонити чак и ракетни систем „бук“, као и тенкове и оклопна возила.

Њихове оптужбе иду толико далеко да Србију оптужују и за тајни војни савез са Русијом… – преноси наш саговорник.

Нико није желео званично да коментарише наша сазнања. Ипак, да су Хрвати у великом страху, индиректно потврђује анализа хрватског аналитичара портала „Обрис-одбрана и сигурност“ Игора Табака. Он је за портал Индекс.хр нагласио да су руски авиони „велико појачање за српску војску, док Хрватска једва чува своје небо“.

– Донација руске авиотехнике Србији радикално диже капацитет њихове авијације. Питање је како ће реаговати Хрватска. Ремонтом смо само успели да једном „мигу 21“ привремено продужимо способност чувања властитог аеро-простора. О офанзивној снази наших олдтајмера немамо шта говорити… – истакао је Табак, који је апеловао на хрватске политичаре да крену у наоружавање како би се одбранили од „нове српске претње“.

Мирослав Лазански, војно-политички аналитичар, каже да Хрвати све ово раде из интереса и једног циља.
– Тачна је Табакова констатација да је хрватска авијација скуп олдтајмера без икакве офанзивне снаге. Али мислим да не можемо баш рећи да су Хрвати у паници због шест „мигова“… Они овако желе заправо да створе погодну климу и прилику да добију од САД авионе Ф16 – подвлачи Лазански.

Хрватски притисак

Бивши шеф ВБА Момир Стојановић истиче да Србија мора тежити набавци још већег броја авиона.
– Руски авиони су важно побољшање за војску, али смо и даље далеко од војне силе. Хрвати изјавама попут Табакове притискају власт да нешто предузме – закључује Стојановић.

 

Извор: Информер.рс