Регион

Хрвати у паници!! Руси шаљу „мигове“ у Београд због Хрватске!

Хрватски интернет портал Индеx.хр објавио је данас као главну вест причу под насловом „ПРИЈЕТЊА ИЗ СРБИЈЕ руси шаљу „мигове“ у Београд због НАТО наоружавања Хрватске“, у коме се наводи да је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров потврдио да ће Србији обезбедити потребно оружје
У тексту се наводе речи српског министра спољних послова Ивице Дачића да ће премијер Александар Вучић током децембра посетити Москву како би разговарао о донацији од четири борбена авиона „миг 29“ и друге војне опреме Србији.
Међутим, у покушају да омаловажи најављену модернизацију Војске Србије, хрватски портал наводи да је реч о „четири расходована зракоплова Руског ратног зракопловства, којима су прије стављања у активну службу потребни велики поправци“.
Ипак да су Хрватима у страху велике очи, говори и то да се, случајно или не, прича о наоружању из Русије доводи у везу са јучерашњом блокадом отварања поглавља 26 од стране Хрватске.
Одмах након подсећања да је Хрватска као чланица НАТО и Европске уније блокирала једно од три преговарачка поглавља у процесу уласка Србије у ЕУ, портал Индеx.хр цитира изјаву Ивице Дачића:

– Кад Хрватску наоружава НАТО сви кажу да то није офанзивног карактера и да није уперено ни против кога. А ја питам: против кога Хрватска то може да употреби осим против Србије, да нец́е да гађа Беч, Будимпешту, Рим? Није спорно да Хрватска добије донације, а спорно је што ц́е Србија добити донације – преноси овај портал Дачићеву изјаву, уз његову опаску да се Србија не спрема ни за какве ратове, али жели да има високу ниво обрамбене моћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Можда је баш ово разлог што је Хрватска одлучила да омета Србију на путу ка ЕУ, а можда је овакав текст само последица кукавичлука.

Извор: Index.hr