Русија

Путиново наређење! Хитно помоћи Војсци Србије!

Србија може да рачуна на максималну могућу помоћ Русије у војно-техничком смислу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хитно помоћи Војсци Србије! Министар одбране Русије Сергеј Шојгу задужио је свог заменика, генерала Виталија Антонова да хитно реализује испоруку шест „мигова 29“ и модерног наоружања Србији.

Србија може да рачуна на максималну могућу помоћ Русије у војно-техничком смислу. У аранжманима између две државе Србија ће бити третирана као чланица Руске Федерације. Уочи посете Русији српског премијера Александра Вучића која је најављена за 21. децембар, биће потписани уговори о испоруци шест авиона „миг 29“ и другог наоружања нашој земљи, тако да је руски министар одбране Сергеј Шојгу наредио да се Србији у најкраћим роковима помогне.

На једном састанку министар Шојгу је генералу Антонову у присуству представника српске стране предао папир с листом потребног наоружања и опреме. Нема скривених услова, никаквих тајних уговора који су наводно потписани, а у којима се Србија обавезује да неће ући у ЕУ или тако нешто. Све те лажне информације у српским медијима пуштају лобисти НАТО пакта, који по сваку цену хоће да осујете добре и партнерске односе Србије и Русије – наводи се у извору.

– Председник Путин без икаквих задњих намера или интереса жели да помогне братском српском народу. Не пада му на памет да помоћ условљава.

Знам да је многима на Западу тешко да то разумеју, али у међународним односима има примера искреног братства и пријатељства – наводи се у извору.

Братислав Гашић, бивши министар одбране, каже да нема лепше вести од аранжмана са Русијом.

– Реч је о значајном помаку у борбеној готовости Војске Србије. Поготово за ваздухопловство, које је неоправдано било запостављено. Радујем се томе и поносим се што сам макар мало био део тог система – закључује Гашић.

 

Извор: Srbija Danas/Informer