Русија

СА РУСИМА НЕМА ШАЛЕ: Русија развила борбени систем каквог нема нигде на свету (ВИДЕО)

Русија је развила и успешно тестирала радио-електронски борбени систем каквог нема нигде на свету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Прави прототипови таквог оружја већ су направљени и потврдили су своје дејство”, рекао је представник компаније ОПК задужен за производњу овог оружја, а преноси Раша тудеј.

Оружје је представљено током изложбе високе војне опреме и оружја у Јерменији. Реч је о оружју које се може сврстати у групу тзв. оружја која се темеље на новим физичким начелима, а примери такве технологије су ласерско и хиперсонично оружје.

Представник компаније ОПК каже да најновији руски систем нема премца на свету.“Ово је потпуно нова врста оружја. Сличног оружја нема ни код нас ни у свету”, рекао је.

Ово чудо технике у стању је да онеспособи различите врсте циљева без убичајног коришћења муниције или граната. Уместо тога, ово оружје користи „усмерену енергију“.

“Оно делује без правог физичког додира на опрему у војним возилима, авионима или беспилотним летелицама и неутрализује прецизно навођена оружја”, рекао је представник произвођача.

Ово оружје први пут је представљено руским војним званичницима у септембру, на презентацији затвореној за јавност.

У фебруару је тада још главни командант НАТО у Европи, а данас пензионисани амерички генерал Филип Бридлоу упозорио на растућу моћ Русије у електронском ратовању.

Иако раде на бројним пројектима развоја неконвенционалних оружја, укључујући радио-електронско као и инфрацрвено и ласерско, Бридлоу сматра да САД на том пољу заостаје за Русијом.

“Имамо потребу за развојем те врсте оружја, али још немамо довољне капацитете”, рекао је он.

https://youtu.be/_vbVGEiTi5c

 

 

Извор: Београд.ин