Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ОДРЖАО ЛЕКЦИЈУ НАПРЕДЊАЦИМА: Украли сте…

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ одржао је лекцију Александру Вучићу и посланицима СНС-а о функционисању Парламента и процедури за доношење буџета. Он је скренуо пажњу да напредњаци укидају демократију тиме што нису доставили предлог буџета на време и дали посланицима 15 дана да га проуче како би поднели амандмане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украли сте ми 15 дана – рекао је Шешељ Вучићу.

Шешељ је рекао да режим вероватно крије нешто таквим начином доношења буџета и подсетио на раније финансијске афере у којима су учествовали миистри СНС-а. Он је оптужио министарку Зорану Михајловић да је са државних картица куповала скупоцени доњи веш, плаћала ручкове и слично. Шешељ је још једном указао да нема контроле усвајања буџета.

Шешељ се побунио што је 4 милијарде одвојено за јавне медијске сервисе и рекао да они раде против Србије. Он је посебно због високе плате прозвао директора РТС Драгана Бујошевића.

– Док се не смени Бујошевић ја не би дао ни динара – објаснио је он и заложио се за приватизацију РТС-а.

Шешељ је упитао зашто Агенција за борбу против корпуције даје дотације невладиним организацијама у висини од осам милиона евра.

– Гро тих НВО треба пустити да се угуше ако њихове западне газде неће да их финансирају – рекао је Шешељ. Шешељ је рекао да треба финансирати само организације попут удружења инвалида, за неговање историје и традиције.

Шешељ је отпужио Вучића да попушта западним захтевима и зато финансира поједине НВО.

Њему је посебно засметало што преговарачки тим за приступање Србије ЕУ добија из буџета 64 милиона динара, као и 35 милиона дотација за Егзит.

– Да ли је Влада добила завршни рачун Егзита – питао је Шешељ Вучића.

– Матица Српска добија за све активности 45 милиона годишње а за Егзит 35 милиона – шокиран је Шешељ оваквим буџетом.

– Матица Српска шири културу а Егзит нам уноси дрогу – рекао је Шешељ.

Oн се заложио увођење платних разреда како не би чистачице у неким институцијама имале веће плате од професора у школама.

Он се успротивио финансирању Фонда Зоран Ђинђић и поново га назвао мафијашким премијером. Шешељ је рекао да Ђинђић једино заслужује да се расветле све околности његовог убиства али не и да из државног буџета финансирају фонд који се зове по њему.

Извор: Ослобођење