Издвајамо Свет

СКОТ ЖЕЛИ ДА ВЛАДА СРБИЈОМ! Окупио новинаре да бирају председничког кандидата!

Кајли Скот (фото:Јутјуб)

Амерички амбасадор Кајл Скот одржао је јуче консултације са новинарима и уредницима београдских дневних новина и агенција, а једина тема разговора био је „избор заједничког председничког кандидата опозиције“!?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На састанку са Скотом били су уредник „Блица“ Марко Стјепановић, уредница „Курира“ Јелена Велиновић, уредник „Политике“ Миленко Пешић, уредник агенције Фонет Давор Пашалић, као и новинари и уредници „Данаса“ и агенције Бета.

Како сазнајемо, са пробраним новинарима и уредницима амбасадор Скот је више од сат времена дискутовао о избору заједничког председничког кандидата опозиције који би, како се изразио, сигурно могао да победи Александра Вучића!

– Скот је тражио од новинара и уредника да му кажу ко био био најбољи кандидат. Питао их је шта мисле о Саши Јанковићу, а шта о Јеремићу. Тражио је и да му кажу како би у Србији изгледала кохабитација опозиционог председника и Вучића… У једном тренутку је чак рекао да би за српску демократију било јако добро да победи кандидат кога не подржавају СНС и Вучић – преноси извор из амбасаде САД, који каже да се нико од присутних није бунио због очигледног мешања америчког амбасадора у унутрашње ствари Србије!

– Не да то никоме није сметало, него су скоро сви присутни уредници и новинари одушевљено поздравили ангажман америчког амбасадора. Неки су и прилично оштро пљували Владу Србије и премијера Вучића – наводи наш саговорник.

У Амбасади САД нико јуче није хтео да говори о томе, а на наша питања нису хтели да одговоре ни побројани уредници и новинари, као ни редакције које су своје људе послале на консултације са Скотом.

Извор:Информер.рс