Свет

УДАРНА ВЕСТ!! ТЕРОРИСТИ ИСТЕРАНИ ИЗ ЧИТАВОГ АЛЕПА!!

Владине снаге и припадници самоодбране завршавају ослобађање источног Алепа од терориста, изјавио је на брифингу заменик начелника главне оперативне управе Генералштаба оружаних снага Русије генерал-потпуковник Виктор Познихир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Владине снаге и одреди самоодбране завршавају операцију ослобађања од терориста источних региона економске престонице Сирије — Алепа. Током офанзиве милитанати су истерани из свих квартова које су контролисали. Сиријска војска је током борбених акција ликвидирала више од 900 милитаната, уништене су на десетине јединица тешког наоружања и војне технике – рекао је он.

Заменик начелника главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије навео је да је током извођења операције у потпуности ослобођено 105 квартова Алепа, површине 78,5 квадратних километара.

– Скрећем пажњу да је, према одлуци председника Руске Федерације, авијација Ваздушно-космичких снага Русије у подручју Алепа није коришц́ена од 18. октобра – нагласио је он.

Познихир је навео да су напади милитаната ИС на Палмиру одбијени.

– Вишеструки напади милитаната ДАЕШ-а су одбијени. У исто време линија одбране пролази кроз подручја града Тјас и аеродрома Тифор. Руска федерација пружа помоћ руководству Сирије у организацији контранапада на Палмиру – рекао је он. Наведено је да руска восјка уз подршку ваздушно-космичких снага Русије стабилисала сутуацију у подручју Алепа.

 

Извор:Srbija Danas/ Sputniknews.com