Издвајамо Свет

УЛАЗЕ У РАТ: Немци припремају муницију са осиромашеним уранијумом за руске тенкове!

Само пар дана пред 70. годишњицу од капитулације нацистичке Немачке у Другом светском рату, у немачким медијима су покренуте расправе о томе да ли би немачка војска могла да победи руске тенкове.

Националне дневне новине Дие Wелт су под чланком „Зашто политичари не одобравају уранијумске пројектиле за Леа“ позвали на опремање немачких тенкова Леопард 2 са уранијумском муницијом ради ефективније борбе против руских тенкова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чланак почиње са најавом, уз очигледно задовољство, да је министарство одбране повећало број борбених тенкова Леопард 2 са 225 на 325, сигнализирајући да немачка војска не умањује своје војне способности.

Аутор текста затим изражава своју исфрустрираност што немачки Леопард 2 тенкови нису довољно добри да се супротставе модерним руским тенковима серије Т90, а само зато што не користе адекватну муницију.

„Муниција немачке војске која се тренутно користи није довољно моћна да се пробије кроз новије верзије Т80 и Т90 тенкова, а да не помињемо Армата тенк, који ће ући у употребу од 2020. године“, наводи се у чланку.

„Управо зато немачка војска мора што пре да уведе муницију са осиромашеним уранијумом. Уколико тако нешто не буде могло да се изведе из политичких разлога, биће беспотребно уводити нове тенкове“, пише у чланку.

Овај захтев немачких дневних новина указује на постојање припрема за рат против Русије, али и подсећа на чињеницу да су руски тенкови имали главну улогу у победи Совјетског савеза над нацистичком Немачком. Чувени Т34 који се производио од 1942. године, био је много супериорнији од тадашњих немачких тенкова.
Седамдесет година након завршетка Другог светског рата, немачка елита указује на то да права катастрофа Другог светског рата није био холокауст, већ победа Црвене армије.

Аутор наведене колумне у Дие Wелт-у је Ханс Риле, званичник министарства и политичар националне безбедности са високим утицајем.

 

Риле је предводио планирање министарством федералне одбране осамдесетих година прошлог века, био је генерални менаџер развоја борбених авиона и Агенције за управљање производњом од 1990. године до 1995. године, а управљао је и установом Федералне академије за безбедност. Поред свог есеја у Дие Wелт-у, он је такође објавио чланке у Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг-у, Сüддеутсцхе Зеитунг-у, Дер Спиегел-у и политичком журналу Интернатионале Политик.

Ове провокације против Русије очигледно указују на наоружавања НАТО-а у источној Европи и отворено припремање за рат против Русије.

Наводи се да немачке тенковске бригаде тренутно учествују у маневрима НАТО-а под називом „Динамички одговор“ заједно са чешким и аустријским јединицама. Новине Бундесwехр Актуелл преносе ову вест као да је у питању симулација тенковске борбе против руске војске.

„Сада је 9:30х. Наредник Келценберг је идентификовао непријатељске снаге које долазе са истока. Његова извиђачка патрола започиње паљбу. Мултинационалне борбене снаге почињу да се боре без одлагања, бранећи фронт од 20 и више километара. Чешки оклопни тенкови нападају непријатеља како би омогућили својим снагама да се престроје на првој линији фронта одбране“.

У интервјуу са потпуковником Фолкером Халбауером наводи се да се вежбе спроводе за случај праве ванредне ситуације.

Халбауер предводи први немачко-холандски корпус и командује НАТО снагама брзог одговора од почетка године. Ове снаге су кључне за снаге НАТО-а у источној Европи, а Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг наводи да су вежбе „Динамички одговор“ само једне од бар 200 НАТО маневара заказаних за ову годину.

Халбауер је закључио да је циљ постигнут и да сада постоји штаб који може да спроведе успешне војне операције по захтеву НАТО-а и његових чланица.

Халбауер је навео да Немачка интензивно учествује у овом процесу, додавши да следе вежбе у Пољској у јуну месецу.

Генерал Филип Бридлав, врховни командант НАТО-а у Европи, оптужио је Русију да тражи освету на недавном саслушању пред Сенатом САД. Он је навео да је НАТО „посматрао Русију као партнера у протеклих 20 година“ и да је стога „смањио број својих снага за 75% од краја Хладног рата“.

Војска, али и политичка и медијска елита сматрају да је противљење становништва главна препрека на путу ка рату.

Након два већа рата и катастрофалних ратова на Блиском истоку и у северној Африци протеклих година, већина становништва просто не жели да узме оружје у руке ради геостратешких и економских циљева немачких империјалиста.

Међутим, антиратно осећање није довољно да се спречи нова трка наоружања и ризик од трећег светског рата. Тако нешто се може спречити само савесним политичким деловањем.

 

Извор: Wебтрибуне.рс