Спорт

БОЛОВИ СУ БИЛИ НЕПОДНОШЉИВИ: Ево како је Новак Ђоковић спасио легенду хрватског фудбала

Некадашњи хрватски фудбалски репрезентативац Марио Станић у време када је завршавао професионалну каријеру суочио се са веома лошим здравственим стањем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Марио је имао великих проблема са гастроентеролошке природе, а све због нездраве исхране која се углавном сводила на велику количину тестенина.

Међутим, лечење болова који су из дана у дан били све већи није давало резултата, па је Марио одлучио да испроба неке нове методе.

Захваљујући књизи српског тенисера Новака Ђоковића открио је безглутенску исхрану, те се брзо одрекао намирница које штете његовом организму.

„Данас уопште не једем житарице, већ уместо обичног хлеба бирам онај од хељде. Након те промене осетио сам знатно побољшање општег стања, али и здравствену промену, као и много више енергије. Научио сам и то свима саветујем – да треба слушати своје тело. Нисам радикалан, али кад избегавам глутен, осећам се много боље. На нашем подручју је за популаризацију ‘глутен фрее’ исхране и општег интереса за ту тематику заслужан српски тенисер Новак Ђоковић. Након његове књиге сви су почели више да причају о томе“, објашњава Станић.

Каже да је прве здравствене потешкоће почео да осећа пред крај каријере у Лондону, најчешће ноћу.

„Живео сам четири године у Италији где сам углавном јео тестенину и пице. Можда сам се тада тиме и уништио. Много боље се осећам када једем намирнице без глутена – наглашава некадашњи фудбалер.

 

Извор: Jutarnji.hr