Издвајамо Свет

ВЕЛИКА ОБАМИНА ПРЕВАРА КАКО БИ ОСТАО НА ВЛАСТИ: Обама опозвао све носаче авиона, с намером да изазове…

Барак Обама је опозвао свих 10 носача авиона америчке морнарице са Блиског истока, остављајући Сједињене Државе отворене за потенцијални напад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По први пут након Другог светског рата, током наредне недеље ниједан носач авиона неће бити постављен било где у свету, констатује “СуперСтатион95”

Носач УСС Двајт Ајзенхауер и његова ударна група су се вратили у Норфолк у Вирџинији у петак након седмомесечног одсуства.  Тај носач је заслужан за стотине ваздушних напада против ИСИС-а у Ираку и Сирији на подручју Медитерана и Персијског залива.

Два разарача из групе тог носача су такође била укључена у борбу. УСС Ниц и УСС Мејсон су били нападнути на Црвеном мору када је Хути јединица, подржана од стране Ирана, лансирала крстареће ракете које је пресрео Мејсон. Осветнички удар Ница је уништио инсталације радара у Јемену у октобру.

Активирање заменског носача Ајзенхауера из луке, УСС Џоржа Х.В. Буша је одложено за више од шест месеци и Ајзенхауер неће бити замењен до почетка наредне године, наводе званичници морнарице.

На Блиском истоку више није преостао ниједан носач, али је зато на тој територији усидрен велики брод за искрцавање поморског десанта са хиљадама маринаца, као и неколико хеликоптера и млазњака који су ту да санирају кризу, како наводе званичници.

У међувремену, морнарица је изјавила за СуперСтатион95 да америчка морнарица поседује друге млазњаке који могу да надоместе повлачење носача авиона са Блиског истока и других делова света. Морнарица такође може одмах “позвати” носач уколико то буде неопходно. Одсуство носача морнарице, који важе за симбол америчке пројекције моћи, је ипак вредно пажње. Верује се да је ово први пут после Другог светског рата да барем један носач није активан.

“Ми нећемо дискутовати о временском распореду планираних операција ударних група носача ван и унутар територије централне команде САД-а,” наводи капетан Тери Шенон, потпарол морнарице у изјави за СуперСтатион95. Централна команда има задатак да и даље контролише војну силу САД-а у Авганистану и на Блиском истоку.

Ово није први пут да је носач авиона одсуствовао са територије Блиског истока. Прошле јесени је морнарица ангажовала француски носач да упразни место носача УСС Теодора Рузвелта када се он вратио кући. У то време је то представљало прво одсуство америчких носача на Блиском истоку од 2007. године.

Други фактори су такође заслужни за чињеницу да су опозвани сви носачи. Од 2011. до 2013. године морнарица је држала два носача на територији Персијског залива  по наређењима тадашњег командира централне команде, генерала Џејмса Матиса, који је сад изабран за секретара одбране од стране будућег председника САД-а, Доналда Трампа.

Смањење буџета које је наредио конгрес, такође познато и као конфискација, се такође осетило на воденом фронту од 2011. године. Након што су милијарде долара укинуте из буџета морнарице, бродови као што је УСС Џорџ Х.В. Буш су морали да продуже свој останак у матичној луци, што је утицало и на даљи развој догађаја. Да је УСС Буш напустио САД на време, стигао би да замени носач у Медитеранском заливу, званичници наводе за Фоx Неwс.

Коресподент за СуперСтатион95 је недавно посетио брод УСС  Џорџ Х.В. Буш да види како напредују завршни радови на броду.

Са млазњацима који су слетали у интервалу од 60 секунди, посада је радила на томе да се тај интервал смањи на 40 секунди.

Посада коју сачињавају жене и мушкарци старости од 18 до 22 године раде 14 часова дневно уз мало времена за одмор – све то пре поласка и потенцијалног испаљивања живе муниције на ИСИС.

“Ово је војни еквивалент пролећном тренингу, јер након завршавања ове акције у децембру, настављамо даље са стварним јединицама са, и против којих ћемо летети.” поручио је адмирал Кенет Витсел са платформе за полетање “Ред лешинара” од 4 ара.

Упоредо са ратовањем против ИСИС-а, командант брода напомиње да ће његова посада бити спремна и да се бори против напада Кине и Русије, уколико дође до њих.

“Иако тренутно немамо никакве хитне или неизвесне конфликте са њима, може се рећи да имамо различите интересе у многим аспектима, стога се морамо припремити да разрадимо стратегију реаговања уколико то буде неопходно.” рече капетан Вил Пенингтон.

Овај брод има и скорију историју.

Пар Ф-18ица са овог брода је 8. августа 2014. године лансирао прве ваздушне нападе на ИСИС на северу Ирака.

Сада, две и по године касније, овај брод се враћа на фронт да се бори са терористичком групом Исламске државе.

“То не значи да ће за три или шест месеци  ово представљати приоритет за нашу државу, те морамо бити спремни за напад било где, било кад и приликом било какве мисије” наводи капетан Џејмс Мекал, командер Аир Wинг 8ице, задужен за све авионе на броду.

Оно што баца сенку на све ово је чињеница да су баш сви носачи авиона у домаћој луци током целе једне недеље, непосредно пре него што ће врло непопуларан председник предати мандат. Председник који пласира лажне тврдње о мешању у председничке изборе и за то оптужује суперсилу, Русију.

Други официри су такође изјаснили своју забринутост.

Један капетан напомиње:“Тренутно Кина има моћ да преузме Тајван и Јапан, уколико то желе. Северна Кореја може преузети Јужну Кореју, Русија може преузети Украјину а сви Арапи могу напасти Израел. Док САД стигне да одговори на све то, већ ће све бити готово.”

Америко, чувај се. Барак Обама ју је довео у позицију где може бити побеђена за само недељу дана.

Аналитичари међутим овај потез Барака Обаме виде као велику превару. Наиме, шпекулише се да ће или Кинези неопрезно услед одсуства америчких носача авиона учинити неки несмотрен потез или ће бити у питању режирана провокација на коју би се реаговало великим ратом.

У том случају, погађате, Доналд Трамп неће бити постављен за новог председника САД а биће заведено ратно ванредно стање. И наравно остаје стари председник САД

Wебтрибуне.рс