Издвајамо Спорт

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ЂОКОВИЋА: Ноле добио Ендија на Божић (ВИДЕО)

Новак Ђоковић прекинуо је серију Ендија Марија од 28 узастопних победа и одбранио је титулу у Дохи!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски тенисер је у епском финалу савладао првог играча света са 6:3, 5:7, 6:4.

Новак је имао доста проблема већ у првом гему који је трајао скоро шест минута, али се није суочавао са брејк лоптом Марија и повео је са 1:0.

https://youtu.be/2vn7qSK_JFU

У другом гему Новак је имао полуприлику на 15:30, али ритерн је заказао, па је Мари добио неколико јефтиних поена после другог сервиса. Још већи притисак извршио је Мари у трећем гему на Новаков сервис.

При резултату 30:30 Новак је на кратко направио паузу како би санирао малу повреду прста, а Мари је у наставку дошао до брејк лопте. Уследио је одличан сервис Ђоковића који је добио и наредна два поена и повео је са 2:1.

Много боље Новак је одиграо на свој сервис у петом гему када је без изгубљеног поена дошао до 3:2, али фалила је константност. У шестом гему је одиграо неколико бриљантних поена, поново је имао 15:30, али је поново направио неколико јефтиних грешака и Шкот се извукао – 3:3.

https://youtu.be/o-gGQPXFuTk

 

То српског играча није пореметило је је добио и други узастопни сервис гем без изгубљеног поена за вођство од 4:3. Играо је Новак све боље што је меч вишпе одмицао, а најбоље је одиграо у финишу сета.

Прво је у осмом гему напокон стигао до брејк лопте коју је и искористио, а онда је подсетио на своје најбоље дане одигравши фантастичан гем који је окончао ласер форхенд паралелом – 6:3.

Покушао је Новак да одмах на старту другог сета напарви додатни притисак, али је Мари одолео. Играо је први тенисер света веома добро и успевао је да сачува своје сервисе.

Велику прилику Мари је имао у шестом гему. Одиграо је неколико агресивних поена и изборио се за брејк лопту, али поново није направио брејк. Ђоковић је успео да се избори са умором и одличном игром ривала, изједначио је на 3:3, али је потом у првом поену наредног гема незгодно пао и ударио је главом о под. Брзо се ипак придигао и наставио је меч без последица.

https://youtu.be/hnCARVGrzxA

 

Штавише, Ђоковић је управо у седмом гему и направио други брејк на мечу иако је изгубио почетни поен. Мари је подсетио на нека ранија издања портив Новака, ментално је пао и направио је серију грешака која је донела српском играчу 4:3.

Успео је Ђоковић и да поведе са 5:3 иако је Мари имао 0:30 у осмом гему, али ипак није привео меч крају. Мари је смањио на 5:4, а онда је уследио најдужи гем на мечу. Ђоковић је имао 30:0, али је олако допустио противнику да се врати.

Српски тенисер је спасао још једну брејк прилику, али је онда пропустио три меч лопте и Мари је заслужено изједначио. Уследио је нови ударац за Новака у 11. гему. При резултату 40:30 сломио је рекет изнервиран промашајем, а с обзиром да му је то била друга опомена Мари је добио поен и гем за вођство од 6:5.

Потпуно логичан исход после свега виђеног догодио се у 12. гему. Новак је потпуно испао из ритма, а Мари је то искористио и изједначио је на 1-1 (7:5).

Српски тенисер је успео да се колико толико консолидује почетком трећег сета и задржао је прва два сервис гема. Успео је да добије и трећи иако је Мари имао брејк шансу, а онда је одиграо сјајан седми гем. Направио је брејк без изгубљеног поена и поново је био ближи победи.

Добио је Новак без већих проблема и осми гем и нашао се у истој ситуацији као у другом сету – 5:3.

 

Извор: Б92