Србија

ВУК ЈЕРЕМИЋ са Ахметом Давутоглуом писао Декларацију о Сребреници у којој су СРБИ ГЛАВНИ КРИВЦИ!

Јеремићу Срби били главни кривци за Сребреницу, а сада глуми патриоту?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вук Јеремић, кандидат за председника Србије, заједно са бившим премијером Турске Ахметом Давутоглуом написао је 2010. декларацију о Сребреници, која је усвојена у Скупштини Србије и због које су се данима посланици жестоко расправљали у парламенту, сазнаје “Ало!“.

„То је јавна тајна, сви који су били блиски тадашњој владјућој већини знали су да иза текста декларације стоји директно Вук Јеремић. Познато је колико има добре везе са Турском, да су му званичници те земље врло блиски пријатељи. Тако се са Давутоглуом договарао шта да ставе у текст декларације. Седели су чак у Скупштини Србије док су смишљали тај текст. Било је много оних у владајућој већини којима се декларација није допала, за које је била срамна и скандалозна, али су ћутали, јер је Јеремић тада био много моћан“, прича наш извор.

Поповић му дели савете: Јеремић се тајно састао са вођом „Отпора“!

Политички аналитичар Бранко Радун за “Ало!“ каже да је и сам чуо да је иза декларације у којој су Срби означени као највећи кривци стајао Јеремић.

„Знам да је са Давутоглуом писао текст декларације. Сећам се добро свега из тог времена јер сам и сам био организатор протеста против те резолуције, а Вук је био врло бесан због њих. Чак је више и од Бориса Тадића гурао ту причу и мало је фалило да похапси све који су били против те декларације“, каже он.

Подсећања ради, Скупштина Србије усвојила је декларацију о Сребреници 30. марта 2010. после веома оштре полемике. Декларацијом се осуђује злочин над бошњачким становништвом Сребренице у јулу 1995.

Посланици тадашње владајуће већине “За европску Србију“, у којој је алфа и омега био тадашњи ДС, указивали су на то да је њено доношење добра основа да парламенти других држава осуде злочине почињене над Србима, а за опозицију је била неприхватљива. Најжешћи противник декларације био је тада лидер напредњака, а садашњи председник Томислав Николић је рекао да предложеном декларацијом желимо да сами себе прогласимо искључивим кривцима за све што се десило и да свој народ осудимо као једини који је починио злочин и додао да народ не чини злочине, већ појединци. Николић је поручио предлагачима да се ни у чије име не извињавају, посебно не у име невиних, али ни криваца, јер, како је рекао, њих треба пред суд, па нек се при изрицању казне извињавају.

Вук Јеремић, кандидат за председника Србије, јуче није био доступан за коментар и није одговарао на позиве и поруке нашег листа, који су упућени и његовом тиму за медије.

127 посланика гласало “за”!

Од укупно 149 посланика који су били у сали, за декларацију је гласало 127, против је био 21, док један посланик није гласао. За документ су гласали посланици листе “За европску Србију”, Г17 плус, коалиције СПС-ПУПС-Јединствена Србија и посланичког клуба мањина, а против су били ДСС и Нова Србија, док посланици СНС-а, СРС-а и ЛДП-а нису ни гласали.

 

Извор: Alo.rs