Србија

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПУТИНУ,и поручио му ово…

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото: Јутјуб)
Српска напредна странка чврсто намерава да и даље сарађује с владајућом руском странком, “Јединственом Русијом” (ЈР) ради “јачања братских односа два народа”, пише у честитки коју је лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић упутио ЈР поводом њеног 16. конгреса

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Молим вас да пренесете најискренију захвалност српског народа председнику Русије Владимиру Путину који је својим политичким напорима реализовао и наставља да реализује несумњиво највећи допринос у развој руско-српских односа у целини – пренео је део Вучићевог писма високи функционер ЈР Сергеј Железњак.

Председник Републике Српске Милорад Додик је у честитки захвалио Русији за подршку.

– Та подршка, изражена у јасним позицијама председника Путина, Вас и других представника државног руководства и дипломатског корпуса, у тешким моментима била је сигуран ослонац и стимуланс у борби за бољи положај српског народа, Републике (Српске), као и за спроводјење системских реформи, јачање економије, и војног неутралитета. У том контексту морам посебно да нагласим нашу чврсту приврженост развоју концепције ‘Балканске четворке (Б4) – пише у писму.

На сајту ЈР се наводи да су честитке “из земаља групе Б4 и других балканских држава”, упутили и Српски сабор “Заветници”, Двери, црногорске странке Нова српска демократија, Демократска народна странка, Социјалистичка народна партија, као и македонска Демократска партија Срба, Бугарска социјалистичка партија и Алтернатива за бугарски препород.

Пројекат “Б4″ који је Железњак изнео прошле године, предвиђа војну неутралност Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, и Македоније.

На сајту се наводи да су одржавање Конгреса ЈР у недељу честитале и Комунистичка партија Кине и партије из Вијетнама, Заједнице независних држава, Кубе, Аустрије, Камбоџе, с Кипра, и из Италије

Извор: Telegraf.rs/Tanjug