Свет

Да ли ће НАТО операција “Атлантиц Ресолве“ бити окидач за Трећи светски рат са Русијом?

Како забринутост око последње недеље Обаминог председничког мандата наставља да се монтира и како се тензије са Русијом из дана у дан све више погоршавају, САД и НАТО чине све што могу да сигнализирају да су спремни и вољни за Трећи светски рат!

Након неколико месеци лажног оптуживања руске владеза “ратне злочине,“ “злочине против човечности,“ и ширење царства једноставно због убијања терориста у Сирији које подржава Запад, америчка влада и корпоративни медији су наставили са додатним тврдњама о “руском хаковању,“ чак инсинуирајући да су Руси “хаковали америчке изборе.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово се десило, наравно, после тврдњи, које су трајале више од годину дана, да је Русија оборила цивилне авионе, напала Украјину, заробила хомосексуалце и да жене код њих немају никаква права.

Током кризе у Украјини, САД су у више наврата померале војску у претеће позиције близу руске границе. Сада се, међутим, дешава једна од највећих провокација у Источној Европи, директно на прагу Русије, у Пољској, Естонији, Литванији и Бугарској.

Операција “Атлантиц Ресолве”, масовно распоређивање НАТО војске, је очигледан чин постављања војске у циљу припреме за стварни напад на саму Русију. У најбољем случају, то је невероватно глуп чин застрашивања.

У најгорем случају, то је припрема за потпуно нуклеарно уништење.

“Амерички тенкови и оклопна возила, заједно са више од 3.000 америчких војника, су почели да пристижу у Пољску у четвртак 12. јануара. Ово распоређивање, које спада под операцију “Атлантиц Ресолве”, је највећа вежба америчких војника у Европи у последњих неколико деценија, тврди Интернатионал Бусинесс Тимес

Стотине оклопних возила и преко 80 борбених тенкова је већ стигло у Немачку и наводно се крећу друмом и железницом у Источну Европу.

Операција “Атлантиц Ресолве” је мисија да се покаже Москви да је Вашингтон посвећен томе да заштити своје савезнике у Источној Европи.

Америчка оклопна бригада ће такође наводно спровести војне вежбе у Балтику. Ова вежба је део плана америчког председника Барака Обаме да смањи тензије између НАТО савезника који су забринути због руске агресије. Како се наводи, снаге ће се ротирати сваких девет месеци.

Тенкови и друга опрема ће на крају бити стационирани у Пољској, Летонији, Естонији, Литванији, Румунији и Мађарској.“

Тхе Дуран је такође описао масовно распоређивање трупа:

“Операција “Атлантиц Ресолве” је најновија фаза у задржавању америчке оклопне бригаде на европском НАТО фронту, и деловаће за бази деветомесечне ротације. Са седиштем у Немачкој, бригада ће прво ући у Пољску а затим се раширити у седам земаља од Естоније до Бугарске; војном фронту много ближем Кремљу у Москви него што је то било за време Хладног рата са бившим СССР-ом.Од ове најаве, Путин није имао друго избора него да се супротстави војним потезом дуж граница Русије.Велика Британија ће се такође придружити војном удару – слањем борбених авиона до Црног мора и батаљона војника, тенкова и лаких оклопних возила до Естоније касније на пролеће. Ти војници ће бити подржани од стране француских и данских војника, док ће Немачка учврстити снаге и послати тенкове у Литванију.Друге земље које ће учествовати у овом су Канада, Румунија, Холандија, Албанија, Хрватска, Белгија, Италија, Словенија и Луксембург. Америка ће такође преместити своју “Стрyкер” јединицу из Немачке у Пољску да се придружи проширеном војном присуству.“

До сада би требало да буде довољно јасно да се Америка ни на који начин не понаша одбрамбено у Украјини, Сирији, Европи или било где друго. Америчка влада игра веома опасну игру која би врло лако могла окончати животе огромне већине планете.

Срећом, Путин је доказао да је хладније главе од било ког лидера у НАТО инфраструктури и његови мирни одговори су највероватније једини разлог зашто свет до сада није спаљен.

Америчком народу је боље да почне да обраћа пажњу на агресивни став своје владе и да проговоре пре него што буде прекасно.

Извор: Webtribune.rs