Издвајамо Србија

ДОДИК: Залагање Изетбеговића за грађанску БиХ је подвала и лаж!

У том погледу морамо јасно рећи – овде ера елиминације народа и колективног идентитета није прошла и није успела

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да све оно што се данас види у Исламској држави промовише „Исламска декларација“ Алије Изетбеговића, који је на бази тога формирао странку СДА.

Додик је прецизирао да је та партија, коју данас води Бакир Изетбеговић, управо формирана на принципима „Исламске декларације“ као програмског акта, те да се на бази тога промовишу исламске вредности.

– И онда каже та партија – ми смо мултиетничка политичка партија и залажемо се за грађанско уређење. Која лаж и подвала. Па зар они мисле да могу некоме да подвале. Не знам како себи нису смешни. У том погледу морамо јасно рећи – овде ера елиминације народа и колективног идентитета није прошла и није успела – рекао је председник Српске.

Говорећи о концепту грађанског друштва на коме инсистира политичко Сарајево, Додик је оценио да нико озбиљан не верује у искреност те политике.

– То је концепт – ми смо ту највећи и зато ћемо лагати на попису да нас има више, а онда ћемо развијати то грађанско друштво. Наравно да то не иде и не може. Могу да причају колико год хоће да их има, када их нема. И да их има не би успели да нам наметну свој став, јер је то време прошло и постоји снага која се зове Република Српска – поручио је Додик.

Када је реч о тзв. босанском језику, Додик је рекао да нема ништа против да Бошњаци тај језик називају како хоће.

– Пошто они сматрају да је њихов језик различит од српског и да нема никакве везе са нашим језиком, ето ми босански језик преводимо на српском језику. Њихов језик, који називају босански, на српском значи бошњачки. Ми од тога једноставно не можемо да одустанемо, нити можемо да то елиминишемо – рекао је Додик.

Он је нагласио да није било разлога за формирање БиХ, осим уступака Алији Изетбеговићу да се направи босанска држава, која би касније поништила колективна права и у којој би Срби изгубили свој идентитет, крсну славу, писмо и језик.

Извор:Танјуг