Издвајамо Свет

ДОНАЛД ТРАМП ЈЕ 45. ПРЕДСЕДНИК САД: Ово је његова прва изјава (ВИДЕО)

Доналд Трамп данас је инаугурисан и постао је 45. председник САД, а након инаугурације обећао је нову страницу у америчкој историји.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

19:40 – Обама одржао опроштајни говор у бази Ендрјуз.

19:15 – Трамп почео да потписује прве указе. Један од првих да Џејмс Матис, познат и као Бесни пас, постаје шеф Пентагона.

19:00 – Барака Обаму одвезао хеликоптер у авио-базу Ендрјуз, где ће одржати опроштајни говор пред пријатељима, помоћницима и сарадницима Беле куће.

18:45 –  Бела куц́а саопштила да ће администрација Трампа подржати војне операције против Исламске државе, окончати „антиполицијску атмосферу“ у земљи и из САД депортује мигранте са криминалном прошлошћу.

Они су нагласили да ће САД поново размотрити споразум о северноамеричкој зони слободне трговине и не искључују могуц́ност изласка из тог споразума

18.41 –  Након полагања заклетве Трамп је спровео Обаму кроз Капитол а камера је ухватила делић њиховог разговора где му Обама каже да ће увек бити ту ако затреба.

18.25 – Вучић честитао Трампу

Како се наводи, Вучић се нада да ће Србија и САД наставити да јачају односе као и да је Србија спремна да буде поуздан и одговоран партнер. Опширније прочитајте у одвојеној вести.

18:05 – Након инаугурације нови председник САД Доналд Трамп изјавио је да ће грађани САД сада имати шта да славе, јер до сада нису имали.

„Обични грађани широм Америке нису имали шта да славе, али све ц́е се то променити управо сада, од момента ове церемоније. То је моменат ваше победе, она припада вама! Данашња церемонија је посебно значајна, јер не предајемо власт једне администрације другој, него предајемо власт Вашингтона народу!“

18:00 – Доналд Трамп положио је заклетву и постао 45. председник САД: „Заклињем се да ћу обављати дужност председника САД и дати све своје могућности да браним Устав САД. Тако ми Бог помогао!“

 

Извор: Курир