Спорт

И то се догодило! Ево како британски медији коментаришу победу Ђоковића над Марејем

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је започео 2017. годину, пошто је победом над Британцем Ендијем Марејем (6:3, 5:7, 6:4) одбранио титулу у Дохи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британски медији констатују да су два играча одиграла сјајан меч, а да је као што је остао у рукама Новака Ђоковића, пехар могао да заврши и код Мареја.

У коментару Би-Би-Сија под насловом „Ђоковић победио Мареја – догодило се“ каже се да је јасно да Мареја у одбрани врха АТП листе чека тежак пут, а први велики изазов је на Аустралијан опену.

Дејли мејл је сличног става, с тим што се у коментару констатује да је Новак прекинуо сјајну Марејеву серију од 28 победа у низу. Британске колеге сматрају, да је то посебно важно јер се догодило пред Аустралијан опен, на којем Ђоковић игра добро. Такође се додаје, да је сада већи притисак на Мареју, који жели да одбрани прво место на АТП листи.
Гардијан констатује да је Новак направио сјајан увод у сезону и већ у првом сусрету од како је Мареј постао први тенисер света, показао да је спреман да се бори за повратаки на врх.
Посебно се подвлачи, Новакова игра у другом делу трећег сета, јер се подсећа да је Србин пропустио три меч лопте у другом сету, после којих је Мареј чија се игра такође хвали везао 4 узастопна гема и увео меч у трећи сет.
Извор: Kurir.rs