Издвајамо Србија

МИЛЕ ПОНОВО ОСТАВЉА БЕЗ ТЕКСТА! Најхуманији столар покренуо нову акцију и одржао лекцију ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

Милорад Јурковић из Раковца, познатији као Столар Миле који прави и дарује столице за храњење беба новопеченим родитељима, када је видео како поједини живе решио је да покрене нову акцију и помогне и старијим грађанима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на својој Фејсбук страници понудио бакама и декама да им поправи столарију у кући, а како каже, на то се одлучио јер је обилазећи многе, видео да старијима махом нема ко да помогне.

– Сусретао сам се бакама и декама који живе од десетак хиљада динара пензије, па чак и од пензија које су само 8.000 динара. Уђеш у кућу и видиш да треба много поправки, а да нема ко да их уради. Мајстори неке послове дебело наплаћују, а може да их уради и лаик – прича Миле.

Миле додаје да планира поправља сву дрвенарију, као што су ормари, кухиње, судопере, врата и прозори.

– Људи су већ почели да се јављају и предлажу суграђане којима треба помоћ. Ми ћемо ићи до људи који су у Новом Саду и околини, јер нас ништа не кошта када негде носимо столице да свратимо и помогнемо – додаје Миле, који је позив за нову акцију објавио симболично на Божић.

Наш најпознатији столар каже и да му није проблем да набави резервне делове, пошто му многи дају старе ствари са којих скида елементе који су исправни.

Миле је човек који своји добротом не престаје да одушевљава, а у претходне две године све нас је научио важној лекцији. Миле је својим примером показао да помоћ другима не треба да нам буде страна, да треба да дарујемо друге, а да то у времену у којем живимо ипак може да буде нормална ствар и нечија свакодневница.

Он је направио више од 800 дрвених столица за храњење беба које је однео или послао широм Србије, а неке су стигле и до Босне и Херцеговине. Миле није заборавио ни децу са посебним потребама, па је за њих правио посебне столице, а успео је да направи комплетан намештај за два вртића.

Извор:Блиц.рс/М. С.