Издвајамо Спорт

Нико није могао ни да сања да ће Виландер овако нешто рећи после Новаковог испадања!

Највећи критичар Новака Ђоковића “променио плочу“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познато је да је Матс Виландер највећи критичар Новака Ђоковића, али је овога пута имао потпуно позитиван коментар о српском тенисеру, након шокантног испадања од Дениса Истомина у 1. колу.

Прво је коментар дао о Узбекистанцу, који је остварио највећу победу у својој каријери.

– Денис Истомин је добар тенисер, играо је више од 30 пута са играчима из првих 10, тако да је играо своју игру. Био је опуштен, ударао је снажно, добро га је служио сервис, све време се смејао. Сетимо се само тог првог сета, да ли се Новак можда осетио нешто уморним, то је био један од битнијих тренутака у мечу.

– Било је ту физичкинх напора од самог почетка. С обзиром на све претходно, очекивао се тежак меч за Истомина. Како је могуће да останете физички толико снажни, а да играте са Новаком Ђоковићем 5 сати – упитао се Матс Виландер, а затим се посебно осврнуо на игру српског тенисера.

Истомин је одиграо одличан меч, али да ли је време за Новака да се мало одмори од тениса, да узме неко слободно време, упитала је Барбара Шет, на шта је Виландер дао необично позитиван коментар.

– Мислим да не. Нисам сигуран. Видео сам Новака у финалу АТП Лондона са Маријем. Нешто се једноставно догодило, природно се то догодило. Исто се десило и Роџеру и Рафи, сада и Новаку. И они су само људска бића.

– Некада тешке мечеве добијате на лак начин, а некада се ствари уозбиље, као што је то било са овим дуелом. Играте просто на ивици неки пут. Сада једноставно мора да размисли шта треба да уради да би се вратио поново тамо где је и био – закључио је Виландер.

Извор:Телеграф.рс