Издвајамо Србија

НИШТА ИМ НИЈЕ СВЕТО! ЛАЖНИ СВЕШТЕНИЦИ ХАРАЛИ НА БОЖИЋ: Христос се роди, ово је пљачка! (ВИДЕО)

Разбојници маскирани у свештенике пре 13 година украли из експозитуре Рајфајзен банке у Земуну 150.000 евра, до данас нису ухваћени

БЕОГРАД – Наоружани разбојници маскирани у попове пре 13 година на Бадње вече украли су из експозитуре Рајфајзен банке у Земуну 150.000 евра. До данашњег дана актери ове филмске пљачке званично нису ухапшени!

Разбојништво се догодило 6. јануара 2004. око 17 часова, кад су тројица разбојника обучена као свештеници упала у банку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуге цеви и мантије

– Христос се роди, ово је пљачка – повикали су лопови у мантијама, с лажним брадама. Експозитура у Главној улици после ове несвакидашње крађе остала је без 100.000 евра, четири милиона динара, 20.000 долара и 11.000 швајцарских франака.
– Лопови су испод мантија извадили дуге цеви, разоружали радника обезбеђена и уз претњу да ће пуцати тражили новац. Пронашли су сеф, из њега извадили паре и ставили плен у џакове – извештавали су медији о овом догађају.
– Осим новца, однели су и три видео-касете на којима се налазио снимак разбојништва, али им је промакла четврта. Управо на том видеу забележена је пљачка, па се очекивало да ће „свештеници“ брзо пасти – наводили су медији у то време.

Међутим, до данашњег дана ова необична пљачка није разјашњена.

Подсетимо, медији су раније извештавали да је ова банда заправо део групе која је касније ухапшена и осуђена пред Специјалним судом.

Мета пумпе и поште

– Група која је ухапшена због серије пљачки пумпи и пошти била је осумњичена и за ово разбојништво. Међутим, докази против њих нису сакупљени – наводили су српски медији.

Сведочили банкарски службеници
НИСУ ИХ ПРЕПОЗНАЛИ

Извори блиски истрази својевремено су изјављивали да су сигурни да знају ко су лажни попови пљачкаши. Међутим, тврдили су да немају доказа да би их ухапсили. Као отежавајућа околност помињало се то што банкарски службеници нису могли да препознају лопове.

Погледајте реконструкцију овог бизарног догађаја у емисији „Досије“

 

Извор: Курир/Србија јавља