Издвајамо Свет

Оштар одговор Марије Захарове: Руски хакери упали у Обамин мозак!

МОСКВА – Руски врх поново је јуче одбацио наводе америчких обавештајних агенција да су Русија и председник Владимир Путин утицали на изборе у САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Извештај америчких служби о руском мешању у изборе је непрофесионалан и не садржи никакве доказе. Русија је озбиљно уморна од оваквих оптужби, које заиста подсећају на лов на вештице, какав је Америка већ имала у прошлости и којег се добро сећамо – рекао је Дмитриј Песков, портпарол Кремља.

Док је он био благ, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова била је много оштрија.
– Изгледа ми да су руски хакери хаковали само две ствари у САД – мозак Барака Обаме и сам извештај о руским хакерима – објавила је Захарова.

У верзији извештаја за јавност наводи се да руски напори да утичу на изборе представљају „најновији израз жеље Москве да подрије либерални демократски поредак САД“. Тврди се да је мешање лично наредио Путин.

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп је имао сличну реакцију на извештај као Песков.

– Тешко су поражени на изборима. Победио сам у више округа на изборима него Роналд Реган. Они су веома посрамљени. Донекле, то је лов на вештице. Они се само фокусирају на то – рекао је Трамп.

Барак Обама
ДОНАЛДЕ, ПУТИН ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉ

Одлазећи председник САД Барак Обама поручио је свом наследнику Доналду Трампу да је руски лидер Владимир Путин непријатељ:
– Верујем да су Руси покушали да утичу на изборе. Трамп мора да схвати да смо ми на истој страни, а Путин није у нашем тиму. Медији су имали више поверења у Путина него у Американце, то не сме да се дешава.

Извор:Курир.рс