Издвајамо Свет

ПАКЛЕНИ ПЛАН БАРАКА ОБАМЕ: Обама планира да започне рат са Русијом пре Трампове инаугурације!

Елитисти који контролишу Америку улажу све своје напоре како би започели рат са Русијом и саботирали Доналда Трампа пре него што преузме мандат у јануару.

Влада САД-а је још увек у шоку услед избора Доналда Трампа за председника, те на све начине покушава да уништи шансу за пријатељске односе са Русијом за које се Трамп залаже, тврди амерички портал “даисyлутхер”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заговорници рата у Вашингтону су били на ногама још и пре него што се Трамп кандидовао за председника и сада им је преостало мање од три недеље да започну Трећи светски рат.

Неоснована тврдња да је Русија крива за сајбер напад на САД који је утицао на Трампову победу на изборима није само пропаганда, то је лудост.

Десетинама руских дипломата је речено да напусте САД али је руски председник Владимир Путин одлучио да не освети драстично санкције које је САД увела Русији.

Доналд Трамп се огласио поводом ових “смешних” тврдњи и санкција, поручујући да је време да се настави даље.

Међутим, уколико се прогласи рат пре него што његова кандидатура започне, можда такав наставак још увек није могућ.

Ратни бизнис је изузетно профитабилан за неколико људи али по највећој цени за многе.

Уколико Трамп не преузме ствар у своје руке, очекујте неочекивано у наредних 20 дана.

Хушкачи рата у пет до дванаест покушавају да започну рат са Русијом

Током последњих дана Обаминог председничког мандата, заговорници рата у Вашингтону се труде да проузрокују што већи могући хаос. Уколико не успеју да започну рат са Русијом, то неће бити зато што нису покушали.

Комплекс војне индустрије у САД-у би профитирао за више милијарди долара уколико се ово догоди. Рат је веома профитабилан за политичаре и поједине корпоративне тајкуне, али за све остале представља неизмеран губитак (препорука за читање, уколико већ нисте прочитали, би био роман “Рат је ракета” од генерала Смедлија Батлера).

Данас је 35 руских дипломата избачено из САД-а због тврдњи да су били саучесници у корумпирању председничких избора.

САД је протерала 35 руских политичара из земље као казну за наводно мешање у председничке изборе.

Два руска комплекса за прикупљање података, у Њујорку и Мериленду, ће се такође затворити, као део казне.

Председник Барак Обама се залаже за акцију против Русије услед тврдње да се Русија умешала у изборе који су директно били усмерени на представницу Демократске странке на изборима, Хилари Клинтон.

Русија је демантовала све тврдње у вези тога.

Стејт Департмент је 35 руских званичника из амбасаде у Вашингтону и конзулата у Сан Франциску прогласио непожељним и дао им 72 сата да са својим породицама напусте САД.

Очекује се да ће руска влада узвратити истом мером и избацити америчке дипломате.

Проглашене су санкције такође и против девет ентитета и појединаца, укључујући и Главну обавештајну јединицу ГРУ и ФСБ руске обавештајне јединице.

Двоје Републиканаца, Џон Мекејн и Линдзи Грејем, као и припадница Демократске странке Ејми Клобукар су јавно подржали акцију против Русије због “мешања у председничке изборе” у новембру. Њих троје је тренутно на турнеји по НАТО државама које се налазе уз западну границу Русије.

Мекејн, Грејем и Клобукар тврде да 99% обе странке подржавају напад на Русију, а нарочито напад на Владимира Путина лично.

Грејемова је у разговору са ЦНН-ом изјавила: “Постоји 100 сенатора у САД-у. Ејми Клобукар је на овом путу са нама. Она је Демократа из Минесоте. Рекла бих да 99-оро нас верују у тврдње да је Русија имала улогу у резултатима избора. “.

Грејемова са Мекејном планира саслушање о мешању Русије током протеклих избора. “Саставићемо санкције које ће директно ударити на Путина као појединца, као и на његов близак круг сарадника због мешања у изборе, што је нешто што раде свуда у свету а не само у САД-у. “ наводи Грејемова.

Тврдње о мешању Русије у изборе је прва изјавила ЦИА, иако оне нису основане. ФБИ није подржао такве тврдње и наводи да не постоје докази који подржавају такву оптужбу. Будући председник САД-а Доналд Трамп је такве тврдње прогласио смешним.

Русија неће седети скрштених руку на ове оптужбе

Уколико су три члана Конгреса способна да проузрокују толики конфликт, Русија је изјавила да ће предузети акцију против САД-а.

Портпаролка руског Министарства спољних послова је у званичној изјави одговорила: “Уколико Вашингтон заиста одлучи да нападне, одговорићемо истом мером.”

“Свака акција против руских дипломата ће се аутоматски узвратити на дипломате из САД-а у Русији.”

Европска Унија и даље држи санкције против Русије због анексирања полуострва Крим 2014. године. Те санкције се односе на извоз оружја, банке и било ког појединца ЕУ криви за инвазију на Украјину. По речима ЕУ портпарола, те санкције су представљале јак удар на руску економију, мада Русија то јасно демантује.

Да ли треба да се забринемо за Русију или владу САД-а?

Како је неименовани извор рекао ЦНН-у : “Ово су исти људи који су рекли да је Садам Хусеин имао оружје за масовно уништење.”

Када Линдзи Грејем окриви Русију за мешање у изборе, то је помало као она изрека “ругала се шерпа лонцу”.

Чини се да влада САД-а верује да има право да поступа како год жели и дас вет то једноставно мора да прихвати. Они, пак, истовремено придикују другим нацијама и намећу санкције, чак и када њихове оптужбе немају доказа.

Питање је шта ће се догодити током ових 20 дана док Трамп не преузме мандате.

 

Извор: Wебтрибуне.рс