Издвајамо Регион

ПЕРНАР ОПЕТ ИЗЛУДЕО ХРВАТЕ! Поручио да више није католик, а синоћ прославио Бадње вече са СПЦ!

Контроверзни посланик Живог зида Иван Пернар на својој Фејсбук страници објавио је да више није католик и да се исписао из Католичке цркве, преноси загребачки Индеx.хр! Али оно што је посебно излудело део јавности у Хрватској је сазнање да је синоћ прославио Бадње вече са свештеницима СПЦ…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пернар поручује да „се не слаже с верским науком њеним, нити политичким порукама“, а потом је набројао неколико примера са чиме у католичкој цркви није сагласан: “Забрана женидбе за свећенство, чистилиште, исправност клањања пред киповима, непогрешивост папе, да свештеници могу опраштати грехе“.

Осим тога, претходно је објаснио и зашто је у петак био на прослави православног Бадњака у организацији Српске православне цркве, док није био на прослави католичког Божића или Бадњака:

– Разлога је више, али два су основна, на тај сам догађај позван сам од стране њиховог свештенства. Позив од католичког никада нисам добио па се у складу с тим нисам нити осетио позваним – истиче Пернар.

Како каже, други разлог је у томе што је “католичко свештенство у служби ХДЗ”.

– Потпуно је инструментализовано, а ХДЗ осим што је уништио нашу земљу, жели и мене лично – монтираним поступцима, злоупотребном државних институција и путем државне телевизије. Српска православна црква нема за циљ довођење ХДЗ-а на власт нити се меша у нашу политику и бави се верским питањима. За католичку цркву се то не може рећи – оцењује Пернар.

“Индекс” на крају текста истиче да је Пернаров потез изазвао низ негативних и шовинистичких реакција на Фејсбуку.

Због таквих коментара Пернар је објавио још један пост у којем се осврнуо на све они који га “називају „Србином и комунистом зато што није католик ни члан ХДЗ”.

Извор:Индех.хр