Издвајамо Русија

ПУТИНОВА ПОРУКА УЗДРМАЛА НАТО ПАКТ: Ево шта је поручио Алијанси…

Русија је данас моћнија од сваког потенцијалног агресора – оценио је Владимир Путин. Учинио је то на проширеној седници Колегијума Министарства обране Руске Федерације, али је одмах упозорио припаднике руског војног врха да опуштања не сме да буде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Скрећем вам пажњу: ако себи дозволимо да се опустимо макар и на минут, ако себи дозволимо и само један већи кикс у модернизацији војске и ратне флоте и у обуци јединица – ситуација се може веома брзо да помени. С обзиром на брзину догађања у свету – Русија то чак не би ни стигла да примети- рекао је Путин

Он је додатно прецизирао и нагласио: “Морамо још много тога да направимо. Упркос томе, ми смо већ данас – с обзиром на мноштво фактора, укључујући не само војне, него и нашу историју, географију и унутрашње стање друштва – већ данас, могу то с увереношћу рећи, јачи од сваког потенцијалног агресора”.

Одмах потом је подвукао: “Од сваког!”

Говорећи о “кључним задацима у 2017.”, руски лидер је нагласио да ће много зависити од успешности реализације онога што је започето последњих година и наставио:

– Важно је да одржавамо достигнути темпо опремања војске и флоте новим наоружањем. Министарство обране је дужно да осигура усклађени развој свих видова и родове војске, да наставимо с увођењем у употребу високопрецизног оружја, сувремених средстава везе, извиђања, управљања и радиоелектронске борбе”.

Путин је посебно указао на значај даљег повећавања потенцијала стратешких нуклеарних снага, јачања руске “стратешке тријаде” и усавршавања система упозоравања о ракетном нападу.

Потребни су нам пре свега – нагласио је Путин – ракетни системи који су у стању гарантовано да пробију све данашње и будуће системе противракетне обране.

Он је додао да је Русији – за неутрализовање свих војних претњи – потребан и виши ниво стратешких ненуклеарних снага.

Министар обране РФ – генерал војске Сергеј Шојгу – “репортирао” је да ће на крају 2017. опремљеност Оружаних снага РФ новим наоружањем премашити 60 посто.

Говорећи о о руском војном ангажовању у Сирији, Шојгу је рекао и ово:

– Наше Ваздушно -космичке снаге су спречиле распад сиријске државе и прекинуле ланац обојених револуција у том делу света. Прекиду ватре већ су се прикључила 1.074 насеља с три милиона становника, а 9.000 терориста је положило оружје.

Нанета је знатна штета међународним терористичким организацијама у Сирији. Заустављено је њихово ширење по регији. Разрушени су неки канали њиховог финансирања и опремања.”

Шојгу је прецизирао да је досад од терориста ослобођено преко 12.000 квадратних километара сиријске територије, односно – 499 градова и насеља.

Према његовим речима, руско ваздухопловство је извело 18.800 борбених летова и „урадило“ 71.000 удара по инфраструктури терориста, уништивши 725 логора за обуку, 405 погона за производњу стрељива и око 35.000 терориста, укључујући и 204 њихова команданта.

 

Извор: Informer/novi-svjetski-poredak.com