Занимљивости Издвајамо

УРНЕБЕСАН СНИМАК КОЈИ ЋЕ ВАС НАСМЕЈАТИ ДО СУЗА: Шпанац брутално уништио америчког капетана (ВИДЕО)

Доносимо снимак стварног (смешног) дијалога између Шпанаца и Американаца. Како тврде они који су објавили разговор, снимак је забележен на радио фреквенцији за „екстремне ситуације на мору“ финистерског навигационог радио канала 106 (Финистер/Галиција).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Догађај се одиграо код рта Финистер у Шпанији 16. октобра 1997. године.

Шпанци: (Радио крчи, мешају се станице) … говори А-835, да би избегли судар молимо вас да промените курс 15 степени јужно. Тренутно сте од нас удаљени 25 наутичких миља и крећете се директно на нас.

Американци: (Веза је неразговетна, чују се и други гласови) … саветујемо вам да се ви ротирате 15 степени на север да би избегли судар.

Шпанци: Негативно! Понављам, окрените 15 степени на југ да би избегли судар.

Американци (други глас): Са вама говори капетан брода Сједињених Америчких Држава. Окрените се за 15 степени на север да би избегли судар.

Шпанци: Ми не сматрамо вашу сугестију изводљивом, ни потребном, ми вама саветујемо да заокренете 15 степени на југ да би избегли судар са нама.

Американци: (Повишеним тоном) Са вама говори капетан Ричард Џејмс Ховард, командант америчког носача авиона УСС ‘Абрахам Линколн’ другог по величини брода ратне америчке морнарице. У нашој се пратњи налазе два разарача, борбени авиони, четири подморнице и бројне подршке бродова. Осим тога имамо подршку крстарица. Ово вам није савет већ наредба! Промените курс за 15 степени северно, иначе ћемо предузети све неопходне мере за безбедност наше флоте. Молим Вас да се одмах уклоните са нашег курса !!!!

Шпанци: Са вама разговара Хуан Мануел Салас Алкантара. Има нас двоје, а од пратње имамо нашег пса, вечеру, 2 флаше пива и канаринца који је тренутно заспао. Нас подржава само радио станица „Цадена Диал де Ла Цоруна“ и радио канал 106 за „екстремне ситуације на мору“. И нећемо се никуда ротирати, с обзиром да смо на шпанској територији на обалској стеновитој литици и налазимо се у финистерском светионику А-853 у Галицији. Немамо ни најмању представу о томе које је категорије наш светионик, да ли смо међу шпанским светионицима, највећи или најмањи, док „А“ и број, означавају европску ознаку светионика. Можете применити све ваше (ј……) мере које сматрате неопходним и учинити све да осигурате безбедност свом (ј……) броду који ће се разбити о наше стене. Дакле, још једном снажно вам препоручујемо да учините највишу разумну ствар и промените свој курс за 15 степени ка југу да би избегли да се не разбијете у наше обалне камените хриди.

Американци: Ок, разумео, хвала.

https://youtu.be/oei2lB9MBo0

 

Извор: Београд.ин