Занимљивости

ЧУДЕСНИ ХРИСТОВ КИП: Милиони верника газе једни преко других да би пољубили или додирнули Црног Исуса(ВИДЕО)

Више од 1.200 људи у Манили је задобило повреде или им је пружена помоћ због високог притиска и вртоглавице
Милиони босоногих верника учествовало је у највећој верској прослави на Филипинима где су католици већина, како би одали почаст прастаром кипу Исуса Христа за који верују да је чудесан

Хиљаде полицајаца и војника осигравају свечаност с кипом Црног Назарећанина у средишту Маниле, укључујући процесију током које ће верници прећи више од шест километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки учесници су преноћили у парку у Манили, где је кип Црног Назарећанина изложен од суботе како би верници могли да га пољубе и додирну марамицом. Организатори очекују да ће око 17 милиона људи учествовати у поворци, а више од 1.200 људи је задобило повреде или им је пружена помоћ због високог притиска и вртоглавице.

У 2016. години свечаност је трајала 20 сати, али се организатори надају да ће ове године бити краћа. Због забринутости да би исламски побуњеници могли да нападну прославу, власти су умириле вернике рекавши да су сигурносне снаге предузеле све кораке како би спречиле могуће инциденте. Верује се да су древни кип Исуса с трновом круном који носи крст из Мексика у Манилу донели шпански мисионари 1606. године.

Извор: Telegraf.rs/Hina