Издвајамо

ШОКАНТНО: Чеда Јовановић УМЕШАН У УБИСТВО генерала Бухе!

Сазнајте шта је Милорад Улемек Легија рекао о улози Чедомира Јовановића у убиство полицијског генерала Бошка Бухе
Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, учествовао је у намештању убиства полицијског генерала Бошка Бухе Макиној групи, а циљ је био да се заштите Милорад Улемек Легија и „земунски клан“, односно Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум, који су и убили Буху!

Ово је рекао Милорад Улемек Легија као сведок на суђењу Макиној групи, а исту тезу, додуше у мало увијенијој форми, изнео је у својој новој књизи „Моја борба с мафијом“, која би ускоро требало да изађе, Душан Михајловић, бивши министар полиције!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Легија га раскринкао

Улемек је на суду казао да је лично тукао Драгана Илића Лимара, члана Макине групе, и да је био присутан и Чедомир Јовановић, не би ли му изнудио исказ да је Мака наредио убиство генерала. То значи да је Јовановић знао ко је извршио убиство и коме га пакују и да је, тиме што није обавестио надлежне, учествовао у том злочину. То тврди и лидер СРС Војислав Шешељ, који је о хапшењу Макине групе и учешћу „земунаца“ већ говорио.

У интервјуу за недељник Експрес Улемек је рекао:

– Ко је сместио Макиној групи за убиство Бухе? Чеда.

Управо ове наводе бившег команданата ЈСО, осуђеног у процесу за убиство премијера Ђинђића, потврдио је и Михајловић, исти онај који је својевремено, у време свог министровања, за убиство полицијског генерала оптужио Макину групу. Михајловић сада тврди да су иза свега стајали „земунци“, јер су чули да је Мака од црногорског бизнисмена добио 300.000 тадашњих марака да их „смакне“. Док су они с једне стране плели мрежу да напакују Маки Бухино убиство, и тако га „скину с врата“, Јовановић је уверавао министра да црногорска мафија планира све да их убије – од Ђинђића, преко њега лично, до Легије, Дуће…

– Данас више нисам сигуран у тачност података које сам саопштио. Не због тога што је оборена првостепена пресуда, нити зато што сумњам у своје сараднике Милића и Обрадовића. Моја сумња је резултат сазнања о моћи и утицају који су тада имали Легија и „земунци“, све са својим Брацановићем, Пажином и осталим на њиховом платном списку. Сумњу ми поткрепљује и информација коју сам чуо пре неколико дана од добро информисаног лица – пише Михајловић у својој новој књизи и додаје:

– Она гласи – познати црногорски бизнисмен ангажује Маку да за 300.000 марака ликвидира Легију. Овај то сазнаје и са Шиптаром прави план. Калинић убија генерала Буху, а Шиптар потура полицији заштићеног сведока и информацију да је то урадила Макина група. Остало се зна. Сећам се да сам у то време од Чеде Јовановића добио информацију да црногорска мафија планира ликвидацију Ђинђића, њега, мене, Легије и Дуће, не знам кога све још…

Тако поређано, испада да су „земунци“ намештањем убиства Макиној групи спасли не само своје главе већ и пола Владе, укључујући и премијерову, кад је већ црногорска мафија преко Маке хтела да их убије.

Јовановић се ућутао

Само неколико месеци после овог филмског заплета, припадници ЈСО, уз подршку вођа „земунског клана“, убили су премијера Зорана Ђинђића.

Да је Чедомир Јовановић, кад се овако поставе ствари, био умешан у прикривање убиства Бухе, тврди и Војислав Шешељ, лидер СРС.

– Јесте, што се Чеде тиче, то тако испада, да је био умешан – казао је лидер СРС.

Јовановић није одговарао на наше позиве и поруке.

Извор: Kurir