Издвајамо Србија

ШОКАНТНО-ЧЕДУ СЛИКАЛИ ДОК ШМРЧЕ КОКАИН У ШИЛЕРОВОЈ: Фотке склоњене на тајну локацију!

Фотографије лидера ЛДП Чедомира Јовановића, на којима је снимљен док шмрче кокаин, постоје и дан данас и склоњене су на тајну локацију, сазнаје Курир! Милорад Брацановић, бивши заменик директора БИА, је пред судом тврдио да је Јовановић седео у Шилеровој на „кокаинским сеансама“…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Компромитујуће фотографије из Шилерове на којима је лидер ЛДП Чедомир Јовановић који шмрче кокаин, а о којима је још пре две године на суђењу ЈСО говорио Милорад Брацановић, и даље постоје, али су склоњене на тајну локацију, сазнаје Курир!

Тужилаштво до данас није испитало Милорада Брацановића, бившег заменика начелника БИА, који је у суду тврдио да је Јовановић седео у Шилеровој на „кокаинским сеансама“.

Ова оптужба је само једна у низу које је на рачун Јовановића изнео он још пре две године, и то на суђењу припадницима Јединице за специјалне операције (ЈСО) због оружане побуне.

Брацановић, међутим, није једини званичник из периода после петооктобарских промена који је Јовановића оптужио да је блиско сарађивао са озлоглашеним „земунским кланом“, као и да је био близак пријатељ Душана Спасојевића Шиптара. Компромитујуће фотографије, према сазнањима Курира, и даље постоје и чувају се на тајној локацији.

– Још 2002. године сам од начелника другог одељења добио фотографију на којој је Јовановић на наркоманској сеанси – изјавио је тада Брацановић на суду, одговарајући на питање каква је била природа односа Јовановића и Спасојевића.

Потом је детаљно описао садржај фотографије и беле линије које су пред Јовановићем биле развучене по столу, наводећи да је у време побуне ЈСО сумњао да су Јовановић и Спасојевић у свакодневном контакту.

– Брацановићеви наводи свакако су још онда морали да постану тема тужилаштва, које је морало да покрене истрагу и прибави ту фотографију. Не због самог њеног садржаја, колико због чињенице да однос Јовановића и „земунаца“ до данас није у потпуности истражен. То је посебно требало испитати у оквиру истраге о политичкој позадини убиства премијера Зорана Ђинђића – казао је за Курир извор из српског правосуђа.

Он је додао да је за раскринкавање Јовановића неопходна најпре политичка воља.

– Јовановић у последње време ником није интересантан због своје политичке маргиналости, али је јавна тајна и да је дуго био под заштитом страних служби – додаје наш извор.

Милорад Брацановић је кратко поручио за Курир да је све што је имао рекао на суду, те да није моменат да о томе поново говори.

Миле Новаковић
БРАЦАНОВИЋ ЈЕ ЛЕГИЈИН ЧОВЕК

Пуковник полиције Миле Новаковић и оперативац акције „Поскок“ у својој књизи „Отмице земунског клана“ наводи да је Милорад Брацановић угуран у БИА као Легијин човек, након што је Горан Петровић поднео оставку.

Ућутао се
ЧЕДА БЕЗ КОМЕНТАРА

Екипа Курира покушала је јуче да добије коментар од Јовановића о томе да ли је можда поднео тужбу против Брацановића због тврдњи изречених на суду, али он није одговорио на постављено питање.

Извор:Курир.рс/И.М.-С.В.-К.Б.