Здравље Издвајамо

Шта се дешава кад помешате цвеклу, шаргарепу и јабуку: Чаша сока уништава ове болести!

Овај једноставни напитак чудотворна својства дугује присуству две скромне врсте поврћа и једне врсте воћа

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шта добијате кад заједно измешате сок од цвекле, шаргарепе и јабуке?

Ништа мање него чаробни напитак који је стекао светску славу због својих невероватних учинака на здравље. Први пут почео је да се употребљава унутар традиционалне кинеске медицине у лечењу рака плућа и разних других болести.

Потребно је споменути и Рудолфа Бројса, алтернативног лекара из Аустрије који је цео свој живот посветио проналажењу најбољег природног лека против карцинома. Дошао је до закључка да злоћудне туморске ћелије могу преживети само уз помоћ тврде хране. Осмислио је терапију у трајању од 42 дана током које пацијент сме у свој организам уносити само чајеве и посебан сок од поврћа, чији је главни састојак цвекла. Уз помоћ ове методе излечио је преко 45.000 људи од рака и других неизлечивих болести.

Од скромног воћа и поврћа до супер лека

Овај једноставни напитак чудотворна својства дугује присуству две скромне врсте поврћа и једне врсте воћа. Њихова љековита својства многима од вас већ су добро позната.

Јабука обилује витаминима А, Б групе, Ц, Е и К, те минералима цинком, магнезијумом, калијумом, фосфором, калцијумом, натријумом и гвожђем. Захваљујући високом уделу угљених хидрата, посебно фруктозе и глукозе, јабука опскрбљује организам енергијом и спречава умор. Због високог садржаја витамина Ц и антиоксиданата, јабука има снажно имуностимулирајуће деловање. Врло је ефикасна у борби против вируса, бактерија и слободних радикала, подстиче мршављење и стимулише пробаву.

Шаргарепа је позната по витаминима А, Б, Ц, Е и К. Садржи минерале калцијум, магнезијум, калијум и селен. Природно је средство које чува вид, смањује ризик од можданог удара и има снажно антиканцерогено дејство.

Цвекла обилује витаминима А, Ц и Б те гвожђем, бакром, магнезијумом и калијумом. Позната је због свог благотворног утицаја на срце, крвне судове, јетру и цео пробавни систем, те као природно средство које штити од рака.

Даје наду оболелима од рака

Овај напитак враћа изгубљену наду људима оболелима од карцинома. Није само доказано примењив у лечењу рака плућа, већ спречава развој готово свих врста злоћудних туморских ћелија. Цвекла садржи аминокиселину бетаин, који има антиканцерогена својства. Цвекла је традиционални лек и за леукемију.

Штити срце и крвне судове

Чаробни напитак је велики пријатељ срца, захваљујући комбинацији лековитих својстава шаргарепе, јабуке и цвекле. У соку од шаргарепе налазе се фитонутријенти који подстичу здравље срца, као што су алфа и бета-каротен, те лутеин. Захваљујући јабуци, напитак позитивно делује на повишен ниво лошег холестерола у крви (ЛДЛ), регулише крвни притисак и штити срце од разних болести. Цвекла помаже артеријама да сачувају еластичност и доказано смањује ниво холестерола у крви.

Податиче циркулацију и јача крв, те штити од срчаног удара

– Подстиче пробаву и потпомаже мршављењу
– Свежи и природни сок од цвекле, шаргарепе и јабуке изврстан је за пробавни систем.
– Не само што помаже у одржавању здравља желуца, већ штити и од чирева.
– Регулише пражњење црева, подстиче излучивање токсина из организма и лечи хронични затвор.
– Овај напитак је природно средство које помаже при мршављењу.
– Доноси обиље храњивих састојака у врло мало калорија и продужује осећај ситости.

Чисти организам и штити од инфекција

– Природни сок од цвекле, шаргарепе и јабуке ефикасан је у чишћењу јетре и крви.
– Има алкално деловање на организам и помаже чишћење јетре од отровних, отпадних материја.
– Јабуке имају снажна детоксикацијска својства и богате су пектинима – влакнастим материјама које везују за себе токсине и помажу цревима да избаце остатке пробављене хране.
– Гвожђе из цвекле је моћно средство за чишћење организма од токсина и изградњу крви.
– Напитак од ове три намирнице ефикасан је у одржавању здравља бубрега, јетре и гуштераче.
– Због снажних антибактеријских и антивирусних својстава, те због мноштва антиоксиданса, напитак штити од инфекција и упала.

Помаже кожи

Истраживања су показала да сок од цвекле, шаргарепе и јабуке има све што је потребно за савршену кожу. Помоћи ће вам у одржавању коже чистом, без бубуљица и акни. Изврсно је противупално средство, које лечи кожна обољења повезана с вирусима и бактеријама, као и с алергијама. Богатство природних састојака успориће процес старења коже и помоћи код бора, суве и оштећене коже, те јој вратити сјај и еластичност.

Штити вид
Уз помоћ овог напитка можете решити проблем сувих, црвених и уморних очију. Природни сок помоћи ће вам да одморите очи након дуготрајног рада за рачунаром и сачувати њихово природно здравље. Обиље витамина А доказано помаже да се сачува вид.

Природни савезник против женских тегоба

Жене које имају јаке менструалне болове требало би често да пију овај напитак. Помаже код болних грчева и симптома ПМС-а. Уједно, надокнађује губитак гвожђа и уклања умор који су повезани с менструалним циклусом.

Зашто свакодневно пити чаробни напитак од цикле, мркве и јабуке:

штити од рака, јача имунитет, храни мозак, подстиче боље памћење, чисти организам, штити од инфекција и упала, помаже при мршављењу, штити и храни кожу, помаже код алергија, смањује ПМС и болне грчеве, смањује бол у мишићима, штити срце и крвне судове, чува вид.

Припремите свој еликсир здравља код куће

За припрему вашег чудотворног напитка не морате да се замарате тачно одређеним количинама. Према свом укусу можете ставити више шаргарепе или јабука. Употребите неогуљене плодове из органског узгоја. Нутритивно су богатији и здравији јер нису третирани пестицидима и другим штетним хемикалијама. Они који желе да извуку највише користи из овог сока, требало би да заступају све три намирнице у истим количинама. Нпр. 3 јабуке, 3 цвекле и 3 шаргарепе. Од свежег воћа и поврћа направите сок у соковнику – исеците јабуку, цвеклу и шаргарепу и измиксајте. Процедите, излијте у теглу и чувајте у фрижидеру, ако сте направили већу количину сока. Напитак не би требало додатно засладити. Али, можете му употпунити укус свежим соком лимете или лимуна који је богат Ц витамином. Тако ћете спречити оксидацију сока.

Извор: алтернатива-за-вас.цом