Здравље Издвајамо

ДР ЛЕОНАРД КОЛДВЕЛ: Сваки рак можете да излечите и то за неколико недеља! Ево како… (ВИДЕО)

Према специјалисти др. Леонарду Колдвелу, главни узрочник рака је киселост организма. С друге стране, сваки организам своје кисело стање може промјенити у базно у неколико недеља , самим тим рак нема више чиме да се храни и једноставно нестаје .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Базно стање организма у потпуности ће зауставити развој рака. Здравље и болест људског организма зависе о биолошко– физиолошко – хемијској равнотежи које имају улогу важног регулационог механизма у свим тјелесним функцијама . Кад се поремете те функције, оне су мјерљиве као промјена која нам може дати “ сигнал “ да смо ушли у стање болести , што се може примјетити помаком према киселости. Успјех било које терапије много је већи ако се тијелу само мало помогне да се ослободи киселости , што укључује једино промјену животних навика и узимање намирница које нам дају потребну базност организма, – наводи Колдвел.

Равнотежа киселине и базе у тијелу изузетно је важна за наше здравље . Нема органа нити појединачне ћелије нашег тијела који не могу бити оштећени или потпуно уништени због повећане киселости . Међутим, у нашем организму постоји саморегулација која настоји да одржава сталну концентрацију киселости у крви на пХ 7,4 . Ипак, начином живота и лошом исхраном можемо повећати киселост и у том случају се превише киселине накупља на неким мјестима што се осликава болним наслагама на везивном ткиву које се састоје од накупљених соли.

То су већ знаци хроничног оштећења и узрок многих здравствених тегоба . Према истраживањима, велика базност у крви спрјечава настајање, али и даље развијање постојећег рака.

Истраживања говоре да рак не може да се развија у базној околини, него у киселој, тако би пХ крви требао да буде што виши. Иначе, 7,0 пХ је ознака за неутралн, а наше је тијело благо базно – 7,4 пХ . Однос за здраве људе, како би се избјегло болесно стање , требао би бити 75 одсто “базне хране “ и 25 одсто “киселе“ током дана . Зато је врло битно да се упознамо с намирницама и да промјеном исхране помогнемо нашем тијелу да успостави кисело – алкалну равнотежу . Ако болујете од рака , у потпуности избаците киселе намирнице јер се рак храни управо киселошћу . Ако раку ускратимо киселост , једноставно постаје немогуће да ће да расте и да се шири.

Након што зауставите раст рака и не дајете му храну (киселу), он ће се сам повући, али га можете додатно убити намирницама попут куркуме, сјеменкама кајсије или уљем канабиса .

Вама на вољу , али приликом овакве измјене исхране боље је не користити хемотерапију јер она осим штетних убија и здраве ћелије па долази до смањења отпорности организма .

Шта може узроковати појаву киселости у организму?

Месо, нечист ваздух, киселе кише, сјечење, обрада и кухање хране, конзерванси и вјештачке боје у храни, рафинирани шећер, дехидрација организма , алкохол , пушење , недостатак кретања , стрес , лијекови , посебно аналгетици . Дакле , за борбу против рака најбоље је примјенити сирову исхрану са, ако је могуће, домаћим воћем и поврћем .

Али, киселост организма може изазвати и криво једење, брзо гутање, хроничне бубрежне тегобе, дијабетес , честе упале и недостатак кисеоника у тијелу.

Ако је установљена киселост вашег организма , велика је могућност обољења од рака , а ако вам је организам базан, сигурно је, рак нестаје за неколико недеља . Ако имате кисео организам, брзо помозите неутрализацији киселости.

Тијело на прехладу реагује хиперпродукцијом киселина , као и код жена за вријеме менструалног циклуса. Шећер је крадљивац базности јер приликом разградње троши калцијум , стога људи који узимају пуно слаткиша често имају недостатак калцијума. Преоптерећеност киселинама , организам неутралише минералима , а то су калцијум , магнезијум, калијум, гвожђе, цинк и други.

Притом важну улогу има калцијум у зубима и костима, јер представља највећу залиху минерала . За проблеме зуба и појаву каријеса чести су “ кривци “ вишак киселина и недостатак базне средине.

Систем за варење је сложени механизам, с низом хемијских реакција које се смењују и у којима киселине имају врло важну улогу. Киселине у организам доспјевају храном, али одређене киселине производе јетра , панкреас и желудац . За добру пробаву, за излучивање штетних и непотребних материја без ферментације и надутости, стомачни и цријевни садржај требају да имају уравнотежену пХ вредност . Рјешење је једноставно – треба смањити употребу киселих намирница у корист базних, које одлично погодују пробавном систему, а добродошла помоћ ће бити и свакодневна употреба алкалне воде добијене процесом јонизације или ти јонско сребро .

Шта дакле јести , а шта избјегавати ?

ЈЕСТИ:

– Сво свјеже воће
– Све свјеже зелене салате
– Све клице
– Сво поврће ( сирово или кувано )
– Бадема или сунцокретове сјеменке ( потопљене )
– Јабуково сирће
– Кукуруз на клипу
– Датуље
– Суво воће ( без сумпора )
– Свјеже бобичасто воће
– Свјеже осушено зачинско биље
– Сокови од свјежег сировог воћа
– Сокови од свјежег сировог поврћа
– Бјели лук
– Сурутка од козјег млијека
– Зелена храна ( алге , спирулина , Цхлорелла )
– Биљни чајеви ( без кофеина )
– Мед
– Лимун
– Боб
– Органски јаворов сируп
– Лубенице и диње
– Просо
– Сирова пресована уља од : авокада , кокоса , лана , грожђа , маслина , бојадистарског бодља , шафрана и сунцокрета
– Кромпири
– Куиноа
– Сухо грожђе
– Кисели купус ( без соли )
– Морско поврће ( добро испрано )

ИЗБЈЕГАВАТИ:

– Хљеб
– Колачи
– Конзервирано воће и поврће
– Све пахуљице
– Чоколада
– Кафа и кофеин
– Млијечни производи
– Јаја
– Храна припремана на уљу
– Месо , риба , живина , шкољке
– Никотин
– Тјестенине
– Кокице
– Куповни сокови
– Прерађена храна + сол ( укључујући морску , келтску и хималајску )
– Соја
– Бијели и прерађени шећер
– Вјештачки заслађивачи
– Чајеви с кофеином
– Сирће ( осим јабуковог )
– Вјештачке супе

Др. Колдвел није једини љекар у свијету који говори да је киселост организма узрочник многих хроничних болести , али и главни узрочник рака .

Проблем је у томе што је сва храна данашњице невјероватно кисела и велика експанзија рака и других болести планула је са масовном употребом рафинисаног шећера и прерађене хране . До тада је степен обољевања од рака био много мањи .

Већина карцинома данас је узрокована киселошћу, а само мала промјена у исхрани и прелазак с киселолог на базни организам прави је ударац на рак, али уједно и побједа рака . Те информације се наравно крију јер тако се у питање доводе многе индустрије, од прехрамбене до фармацеутске индустрије које живе од рака и других наводно неизљечивих болести.

Погледајте видео:

 

Извор: Блиц