Издвајамо Србија

ИСПОВЕСТ ЛЕСКОВАЧКОГ ДЕТЕКТИВА: Разоткрио сам КОРУПЦИЈУ утицајног ПОЛИТИЧАРА из НИША а он је и даље на функцији!

ЛЕСКОВАЦ – Приватни детективи из Лесковца, не само што откривају прељубе и интриге, већ су успели да открију класичну новчану изнуду локалног политичара од једног домаћег инвеститора који је на југу Србије желео да отвори фабрику са 300 нових радних места.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По задатку прикупљају информације о вама, а да тога нисте ни свесни! Ово су њихове исповести…

Верујте, није баш лако ни утицајним политичарима. Они који их добро познају кажу да су често параноични, да су у страху како их неко прати и прислушкује, и нису далеко од истине јер се дешава да их често проверавају и приватни детективи.

У Лесковцу ради неколико приватних детектива који своју дневницу наплаћују минимум 50 евра, а када их ангажујете да о некоме прикупе информације, то чине попут Џејмс Бонда или модерног Шерлока Холмса у најзамршенијим сценаријима холивудских блокбастера.

Алави политичар

Нашег саговорника ангажовала је централа једне од најутицајнијих политичких странака како би „проверио поштење“ њиховог партијског друга који је у том тренутку жарио и палио највећим градом на југу Србије.

„То није било лако. Реч је о јако утицајном човеку. Мој задатак је био да проверим колико је коруптиван. У старту нисам знао како то да урадим, како да уђем у зграду општине… Била ми је потребна помоћ из врха моје агенције“, почиње нам причу као из филма овај приватни детектив из Лесковца.

Његов задатак је био да том градском моћнику понуди мито.

„А да бих уопште дошао до њега, морао је да ми верује. И ту настаје прави холивудски заплет. Људи из агенције су ми направили лажни идентитет, обукли у најскупље одело и дали да возим аутомобил вредан 150.000 евра. Претворили су ме у успешног квази бизнисмена гастарбајтера, направили су ми чак и сајт фирме који је изгледао јако моћно… Моје је било само да дођем до тог политичара и понудим му „посао“ из снова“, присећа се.

Битно је било да га нико не препозна од раније, „из његовог правог живота како има обичај да каже, а знао је да ће и он бити провераван од стране тог истог политичара.

„Све је морало да буде реално урађено. И на крају нам је поверовао. Заказао нам је састанак, а ја сам му понудио да у његовом граду отворим фабрику са 300 нових радних места и да сам спреман да у то уложим пола милиона евра“, прича.

Када је скоро дошло до потписивања уговора, у предлогу уговора је намерно оставио празно место за цифру.
„Чекао сам његов предлог. И ладно је понудио да се у уговор стави цифра од 400.000 евра, а не пола милиона колико сам му ја био рекао да сам спреман да уложим. Казао ми је како ће ми обезбедити све дозволе и потребну инфрастуктуру без икаквих чекања и непотребних трзавица али да то кошта 100.000 евра и да ћемо се око отплате тога договорити, како, на који жиро рачун, а део новца њему на руке. Ту је мој посао био завршен. Све доказе које сам скупио предао сам у централу његове странке“, завршава нам причу овај приватни детектив из Лесковца.

Име политичара је познато редакцији и још увек се налази на истој функцији у граду у којем живи, годину и по дана касније након непристојне понуде коју је дао лажном бизнисмену.

Не верујте ни конобару у кафићу

На наше питање да ли га је страх да се не сретне поново било када са тим политичарем којег је разоткрио у намери да га поткупи, каже да није.

„Мислим да ме чак не би ни препознао. Ја сам у реалном животу један нормалан и просечан момак који не носи скупа одела и стаове, не возим скупе аутомобиле и радим у једној обичној фирми досадан и обичан посао“, каже.

И додаје да би били забезекнути када би сазнали ко се све бави детективским послом у овом граду.

„Можда је то конобар у вашем омиљеном кафићу који вам сваки дан служи кафу, можда ваш комшија или обичан радник у Џинсију… Немојте то да вас изненади“, прича наш саговорник.

Све у свему,  каже, детективски посао јесте тежак, али с обзиром на то колико је исплатив, занимљив, и колико са собом носи узбуђења, он је веома пожељан.

Ипак, од 1. јануара ове године он се више не бави детективским послом и разлоге за то открићете на крају нашег серијала.

 

Извор: Драган Маринковић/Југмедиа.рс