Издвајамо Србија

ИЗЕТБЕГОВИЋ СЕ ОСИЛИО, ОПЕТ ПРЕТИ: Николићу, размисли да ли би требало да дођеш!

Нема срама

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић позвао је данас председника Србије Томислава Николића да размисли о доласку у Бањалуку на обележавање Дана Републике Српске, 9. јануара.

– Господин Николић би требао да дође у фебруару у Сарајеву. Када је у питању долазак у Бањалуку, јавно бих га замолио да размисли о тој ствари. Добродошао је увек, али зарад бољих односа на које се заклињемо сви, нека размисли о чињеницама“, истакао је Изетбеговић.

Према његовим речима, 9. јануар је као празник укинут одлуком Уставног суда БиХ.ж

– Дакле, 9. јануар је укинут одлуком Уставног суда као дан ентитета РС. У апелацији али и по мишљењу Венецијанске комисије, која је експертско саветодавно тело најреферентније при Савету Европе. Утврђено је да се ради о дискриминишућем празнику. Нико нема ништа против РС-а и да она слави дан настанка, али то не треба дан који вређа друге људе у том ентитету – истакао је и додао:

– Мислим да господин Николић не би требао својим доласком стати на страну нечега што дискриминише било кога у овој држави. Радовало би ми да дође неки други дан и да се не придружује прослави која ће повредити било кога у БиХ.

Извор:Танјуг