Здравље Издвајамо

Излечите упалу крајника за само 4 сата! (РЕЦЕПТ)

Ово препоручујемо свима који чешће обољевају од упале грла и крајника. Није новост да су наши преци познавали тајне биљака и служили се њиховим лековитим својствима свакодневно. Многи сачувани рецепти једнако су благотворни и данас, само их се треба присјетити и припремити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За неке од њих није вам потребно много намирница, важније је мало добре воље. Добре и корисне ствари не би се требале заборављати, па тако ни овај рецепт који осигурава брз опоравак од грлобоље – резултате ћете осјетити већ за четири сата.

Јер, прије свега, оно што је добро и корисно – никад се не заборавља!

Упали грла и крајника на крај можете стати овим рецептом:

80 гр млевених семенки кима (лат. Царум царви) прелијте са 200 мл воде и кувајте 15 минута. Смјеса коју ћете добити биће густа и разтезљива, изгледаће попут талога кафе.

Процедите и додајте 50 мл воде па пустите да поново прокува. Када скинете смесу с ватре, додајте једну кашику коњака или вињака и то је све.

Добијени напитак пијте сваких 30 минута по 1 кашику. Већ након два сата бол ће јењавати, а гутаћете све лакше. Након четири сата завршите испијање напитка, више неће бити ни потребно. Ако имате тежу упалу, наставити пити напитак дуже.

 

Извор: дневно.рс