ЈЕДАН ЈЕ ЂОКОВИЋ! Ево како је Ноле велику неправду учињену њему преокренуо у лекцију свету (ВИДЕО)

Фондација Лауреус, која од 2000. проглашава најбољег спортисту света, огрешила се овога пута о троструког победника. Али, Новак Ђоковић је потом урадио нешто сјајно.

Неким чудом, у „Лауреусу“ су одлучили да Ђоковића уопште не уврсте међу кандидате за најбољег спортисту света у 2016. години.

Да, „неким чудом“, јер је у тој 2016. освојио Аустралијан опен, а онда и Ролан Гарос. У том тренутку, он је био владар сва четири гренд слем турнира. Био је, и остао, једини који је у 2016. години освојио два гренд слема (трофеј Вимблдона је припао Мареју, а УС Опена Вавринки).

Освојио је у тој 2016. седам титула, доживео само девет пораза (исто колико и Мареј), имао сјајних 24-4 против осталих чланова коначне Топ 10 АТП листе за 2016. (и то: 3-2 против Мареја, 3-0 против Раонића, 0-1 против Вавринке (финале УС Опена), 6-0 против Нишикорија, 0-1 против Чилића (четвртфинале у Паризу), 2-0 против Монфиса, 3-0 против Тима, 3-0 против Надала, 4-0 против Бердиха), а поред броја гренд слем титула, надмашио је Мареја управо и по учинку против остатка елитне конкуренције (Енди је имао 19-6 против играча из Топ 10, и то: 2-3 против Новака, 6-0 против Раонића, 2-0 против Вавринке, 3-1 против Нишикорија, 2-1 против Чилића, 0-0 против Монфиса, 0-0 против Тима, 1-1 против Надала, 3-0 против Бердиха).

Али… Ето, људи у Лауреусу су решили да Новак не буде чак ни кандидат за спортисту године, већ – управо Енди Мареј.

И, Ноле се није наљутио. Иако би многи реаговали другачије после онаквог старта сезоне из снова, иако би се многи нашли увређени, или чак побунили, Ђоковић је урадио нешто друго.

Пристао је да за „Лауреус“ фондацију сними кратак спот, у коме управо он најављује ко су овогодишњи кандидати:

А кандидати су фудбалер Кристијано Роналдо, кошаркашки Леброн Џејмс и Стеф Кари, атлетичари Јусеин Болт и Мо Фарах и… Енди Мареј.

Није било Новаку тешко да учини овакву услугу фондацији која је трипута озваничила оно што је већ цео свет знао, да је најбољи на планети. У томе и јесте његова величина, ма колико било неправда не ставити га међу кандидате.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: